O Πούτιν αποκαλύπτει το σχέδιο ”Μεγάλη Αλβανία”

«Το εγκληματικό ΝΑΤΟ υποστηρίζει ολοένα και περισσότερο τη δημιουργία της λεγόμενης ‘Μεγάλης Αλβανίας’, η οποία εκτός, φυσικά, από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο θα περιλαμβάνει τμήματα της Κεντρικής Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου, γράφει σερβικό δημοσίευμα.

Μια σχετική οδηγία από τους Αλβανούς έφθασε στις Βρυξέλλες στα τέλη Σεπτεμβρίου για να αρχίσει η προετοιμασία του σχεδίου.

Σχετική προειδοποίηση ήρθε στις υπηρεσίες ασφαλείας της Σερβίας από τη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα.

«Αξιωματούχοι της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών απέστειλαν σχετικά στοιχεία στις σερβικές αρχές, τα οποία αποδεικνύουν την άμεση σχέση του ΝΑΤΟ και των Αλβανών εξτρεμιστών στην περιοχή μας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ράμα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, επισκέφθηκε το Βελιγράδι δύο φορές και προκάλεσε τις αρχές με τις εμπρηστικές δηλώσεις του. 

Κατά την επίσκεψη του στις 10 Νοεμβρίου 2014, δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι «ένα ανεξάρτητο κράτος και μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει» και στη συνέχεια στις 13 Οκτωβρίου του 2016 κάλεσε το Βελιγράδι να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο επειδή «θα είναι καλύτερα για όλους».

Λίγες ημέρες νωρίτερα,  την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, έστειλε μήνυμα στους Αλβανούς στο Μαυροβούνιο, τα Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο, λέγοντας ότι ζουν «σε έδαφος που πρέπει να είναι ενιαίο»! 

Το μήνυμα του Ράμα σύμφωνα πάντα με την ενήμερη ρωσική πύλη ‘Sputnik’, μεταδόθηκε μέσω της διπλωματικής οδού στους συνεργάτες του στην Ποντγκόριτσα,τα Σκόπια και την Πρίστινα και ακόμη κάποιους Αλβανούς ηγέτες στη νότιο – κεντρική Σερβία.

Οι συνομιλητές της Σερβικής Υπηρεσίας Ασφαλείας αναφέρουν ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή.

«Το μήνυμα του Ράμα σχετικά με την «ενοποίηση των εδαφών» στα οποία κατοικούν Αλβανοί είναι μόνο η αρχή ενός πολιτικού πολέμου που ο Ράμα και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν εναντίον της Σερβίας.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν κρύβει τα μεγάλα αλβανικά όνειρα, αλλά φαίνεται να έχει μια σαφή υποστήριξη της Δύσης, κυρίως από τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, το οποίο ενοχλείται από τις σχέσεις Βελιγραδίου- Μόσχας.

«Κάποιος πρέπει να είναι αφελής για να σκεφθεί ότι ο Ράμα ενεργεί από μόνος του», αναφέρει  ανώνυμη πηγή.

Οι εντολοδόχοι του Ράμα

Ο Έντι Ράμα ανακοίνωσε  κάποιες  διαδικασίες σύνδεσης των Αλβανών που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο και εκείνων που ζουν στην Αλβανία. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνει τις μεγάλες αλβανικές φιλοδοξίες, τις οποίες δεν μπορεί λησμονεί ποτέ.

Ωστόσο κανένας από τους Σέρβους αξιωματούχους χθες δεν ήθελε να σχολιάσει επίσημα τα (ρωσικά) συμπεράσματα.

Ο Αλεξάνταρ Πάβιτς, αναλυτής στο Στρατηγικό Ταμείο Πολιτισμού της Ρωσίας, λέει ότι ο Ράμα είναι υπεύθυνος για τις προκλήσεις.

«Ο Ράμα δεν κρύβει ότι είναι υπέρμαχος της «Μεγάλης Αλβανίας» και ότι τα Τίρανα έχουν μεγάλες αλβανικές φιλοδοξίες. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι Ράμα δεν θα  τις είχε όλες αυτές χωρίς την άδεια των αφεντικών του, κατά πρώτον λόγο, της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τις προκλήσεις, με στόχο να αναζωπυρώσουν εντάσεις στις διεθνείς σχέσεις.

Ευτυχώς που η ίδια η Αλβανία δεν έχει τη δύναμη να προσαρτήσει το Κοσσυφοπέδιο», εκτιμά ο Πάβιτς.

Ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης Λιούμπαν Καράν, λέει ότι η Δύση εξακολουθεί να έχει κακές προθέσεις για τη Σερβία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ σαφώς δεν παραιτούνται από ανατρεπτικά σχέδια για τη Σερβία. Η θερμή υποδοχή του προέδρου Βούτσιτς και των υπουργών του στις Βρυξέλλες και τη Νέα Υόρκη, είναι μόνο μέρος της μεταμφίεσης των πολύ επικίνδυνων και καταστροφικών προθέσεων τους. Παράλληλα, οι δραστηριότητες της αλβανικής πλευράς,  αποτελούν μέρος του μυστικού σχεδίου, δεν πρέπει να είμαστε αφελείς», υπογραμμίζει ο Καράν.

Ο Ντουσάν Προρόκοβιτς, διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Εναλλακτικών, λέει ότι δεν αυτό δεν είναι καινούργιο.

«Η ιστορία της ‘Μεγάλης Αλβανίας’ έχει ξαναειπωθεί. Θα ακούμε για αυτήν την ιστορία που είναι συνυφασμένη με την πολιτική κρίση που διέρχεται η ΕΕ.   Η αρχική εκτίμηση ήταν  ότι όλοι οι  Αλβανοί  θα ενωθούν μέσω της ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  αλλά αυτή αποδεικνύεται προς το παρόν αδύνατη λόγω της κρίσης που διέρχεται η  ίδια η Ευρώπη», είπε Προρόκοβιτς, όπως σημειώνει η σερβική ‘Πράβντα’.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.