Τούρκος καθηγητής κατηγορεί τις ΗΠΑ για την επίθεση στην Aramco στη Σαουδική Αραβία

Ο Τούρκος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Μιθάτ Μπαϊντούρ ισχυρίζεται ότι οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή, «το Πεντάγωνο δεν συμφωνεί με την πολιτική του Τραμπ στη Μέση Ανατολή και ο λόγος για την επίθεση είναι η επιτάχυνση της παρέμβασης στο Ιράν».

Ο Μπαϊντούρ σχολίασε και τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Ο Τραμπ ακολουθεί μια πιο ήπια πολιτική έναντι της Τουρκίας, αλλά το αμερικανικό Πεντάγωνο επιμένει ότι η Τουρκία πρέπει έχει κυρώσεις, είπε.

Σε ό,τι αφορά το Ιράν, ισχυρίστηκε ότι, «το ισραηλινό Λόμπι στις ΗΠΑ είχε προτείνει στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα να επιτεθεί στο Ιράν.

»Ο Ομπάμα ακολούθησε αντίθετη πολιτική. Τώρα πιέζουν τον Τραμπ να επιτεθεί στο Ιράν.

»Αλλά, ο Τραμπ που αυτούς τους μήνες κάνει προεκλογική πολιτική, θέλει το επόμενο έτος να είναι ο πρόεδρος που κάλεσε το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αυτός που γονάτισε τους Ταλιμπάν υπαγορεύοντας τους όρους του, προκειμένου να έχει μια δεύτερη εκλογή.

»Στόχος του είναι να ασκήσει την αμερικανική πολιτική χωρίς πόλεμο και αναίμακτα», τόνισε ο Μπαϊντούρ.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι δεν βλέπει να προχωρά η «ζώνη ασφάλειας» στη βόρεια Συρία με τους Αμερικανούς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.