Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΞΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΤΗΝ κρίση με την Ουκρανία ζωγραφίζοντας σε μια κόλλα χαρτί

Στο https://www.athensvoice.gr διαβάσαμε:

Σχεδιάζοντας σε μια λευκή κόλλα έναν χάρτη της θάλασσας του Αζόφ και των στενών του Κερτς, ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν προσπάθησε να πείσει τον Γάλλο ομόλογο του Εμμανουέλ Μακρόν τη συμπεριφορά της Μόσχας στην κρίση με την Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Εμμανουέλ Μακρόν συνομίλησαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες για 20 λεπτά για την πρόσφατη κρίση στην Ουκρανία. Θέλοντας να εξηγήσει τη στάση της Μοσχας ο Πούτιν έβγαλε ένα λευκό φύλλο χαρτιού και άρχισε να σχεδιάζει τον χάρτη της θάλασσας του Αζόφ και το στενό του Κερτς.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος ζωγράφισε την πορεία των ουκρανικών σκαφών. Η Ρωσία κατηγορεί τα ουκρανικά σκάφη ότι διείσδυσαν στα ρωσικά ύδατα. «Ο Πούτιν εξήγησε την έκδοχή του για το περιστατικό, για το οποίο χρειάστηκε περίπου 10 λεπτά», δήλωσε ένας Γάλλος διπλωμάτης.

Ο Μακρόν τόνισε στη συνάντηση με τον Πούτιν ότι τώρα πρέπει να ξεκινήσει μια «φάση εκτόνωσης ». Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζονται οι αναγκαίες χειρονομίες, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντιέται με τον Πούτιν σήμερα το πρωί πριν αρχίσουν οι συνομιλίες των G20. Η συνάντηση θα πρέπει επίσης να επικεντρωθεί στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η Γερμανία και η Γαλλία προσπαθούν να μεσολαβήσουν μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.