ΑΛΑΣΚΑ: ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ το σεισμό 7 Ρίχτερ (video)

Στα πλάνα βλέπουμε την αίθουσα του δικαστηρίου που βρίσκεται στον έκτο όροφο του κτιρίου, να σείεται δυνατά, αντικείμενα και σοβάδες να πέφτουν και ο κόσμος να εγκαταλείπει την αίθουσα. Μία γυναίκα δικηγόρος μπαίνει κάτω από τα γραφεία για να προφυλαχτεί.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 13χλμ βόρεια του ‘Ανκορατζ, μιας πόλης με πληθυσμό 300.000 κατοίκων. Σύμφωνα με τον Ελληνορθόδοξο μητροπολίτη Γεράσιμο στην περιοχή συνεχίζεται η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα και υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Στο ‘Ανκορατζ υπήρξαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ οι αρχές ελέγχουν την ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης. Επίσης ζημιές έχουν υποστεί αρκετοί δρόμοι, καθώς έχουν δημιουργηθεί μεγάλες και επικίνδυνες ρωγμές και λακκούβες σε πολλά σημεία.

Περίπου 100 ελληνορθόδοξες οικογένειες ανήκουν στην κοινότητα της Μεταμορφώσεως, η οποία ιδρύθηκε το 1953 και ο πρώτος ναός χτίστηκε το 1958. Η σημερινή εκκλησία και το κοινοτικό κέντρο άρχισαν να χτίζονται το 2010 και ολοκληρώθηκαν το 2014. Η κοινότητα έχει πανορθόδοξο χαρακτήρα κι η λειτουργία γίνεται κυρίως στην αγγλική με ορισμένα ελληνικά. Ωστόσο η Κυριακή Προσευχή λέγεται και σε άλλες γλώσσες, όπως αραβικά, αρμενικά, ουκρανικά, ρουμανικά και γαλλικά.

Η πρώτη ελληνική παρουσία στην Αλάσκα καταγράφεται στις αρχές του 18ου αιώνα, από Ελληνες που συνόδευαν Ρώσους ιεραπόστολους. Ωστόσο οι πρώτοι μετανάστες ήλθαν στις αρχές του 20ου αιώνα, για να εργαστούν στην κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής της Αλάσκας και ορισμένοι από αυτούς παρέμειναν μόνιμα και μετά την ολοκλήρωσή της και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του σημερινού ‘Ανκορατζ.

Πηγή: https://www.documentonews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.