Ο ISIS είχε προαναγγείλει το χτύπημα στο Λας Βέγκας αλλά…

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις αρχές ασφαλείας των ηνωμένων πολιτειών, μετά την ανάληψη ευθύνης του χτυπήματος στο Λας Βέγκας από το ισλαμικό κράτος. Μιλάμε για μία πραγματική σφαγή η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους ενώ πάνω από 500 είναι οι τραυματίες. Οι αρχές βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς ο δράστης ήταν λευκός και όχι μουσουλμάνος. Προσπαθούν λοιπόν να διασταύρωσουν τους ισχυρισμούς του ισλαμικού κράτους ότι ο εξηντατετράχρονος δράστης είχε όντως προσηλυτιστεί στο Ισλάμ.
Το στοιχείο που ανησυχεί πραγματικά τις αρχές είναι ότι ενώ ο δράστης δεν είχε δώσει κανένα σημάδι προσηλυτισμού ακόμα και στο οικείο το περιβάλλον, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αντισημίτης. Άρα, το μίσος του για τους εβραίους μπορεί να τον έκανε να έρθει πιο κοντά στο Ισλάμ όπως γίνεται με όλες τις νεοναζιστικές ομάδες στην υφήλιο.
Επίσης το γεγονός ότι το Μάιο του 2017 το Λας Βέγκας είχε στοχοποιηθεί ευθέως από το ισλαμικό κράτος με βίντεο, κάνουν τις αρχές να λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ανάληψη ευθύνης για την σφαγή από τους ισλαμιστές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.