ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΟΥΣ στον… Τζορτζ Μπους

Στο https://www.newsit.gr διαβάσαμε:

Ο Τζόρτζ Μπους μετά τον Ρόναλντ Ρήγκαν που χειρίστηκε τα τελευταία χρόνια του ψυχρού πολέμου, έβαλε την Αμερική σε μια νέα εποχή. Μπορεί ο ποόλεμος της Κορέας και του Βιετνάμ να έμειναν στην ιστορία, όμως η πραγματική πολεμική παρέμβαση των ΗΠΑ ανά τον πλανήτη άρχισε στην εποχή του.

Ήταν εκείνος που έβαλε ξεκάθαρα “πόδι” σε ολόκληρη την περιοχή με τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος… τηλεοπτικός Πόλεμος.

Ο Τζορτζ Μπους κατά πολλούς έκανε το λάθος να μην ξεκαθαρίσει το Θέμα Σαντάμ, κάτι το οποίο έγινε αργότερα, αλλά κατ’ άλλους δεν ήθελε να ξεκαθαρίσει το θέμα Σαντάμ στο Ιράκ με στόχο να υπάρχει διαρκής ανάγκη της παρουσίας των ΗΠΑ.
Ο Μπιλ Κλίντον τον διαδέχθηκε και συνέχισε την ίδια παρεμβατική πολιτική με τα όπλα. Στην Ευρώπη, στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ήταν ο γιος του ωστόσο που μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους από την Αλ Κάιντα ξεκίνησε τη νέα τάξη πραγμάτων με τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας…
Από τον έναν Τζορτζ Μπους ως τον άλλο οι ΗΠΑ βρέθηκαν με εκατοντάδες βάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και με ανοιχτά διάφορα πολεμικά μέτωπα…

 

 (Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.