ΗΠΑ: ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ AIRBNB για τα καταλύματα στη Δυτική Όχθη

Στο https://www.protothema.gr διαβάσαμε:

Αγωγή με βάση την νομοθεσία κατά των διακρίσεων κατέθεσαν Αμερικανοί πολίτες ενάντια στην Airbnb για την απόφασή της να αφαιρέσει από την πλατφόρμα της τις καταχωρήσεις καταλυμάτων στους εβραϊκούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο δικηγόρος Ρόμπερτ Τζ. Τόλτσιν δήλωσε σήμερα στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) ότι την αγωγή κατέθεσαν 17 Ισραηλινοαμερικανοί που κατέχουν ακίνητη περιουσία στους εβραϊκούς εποικισμούς και ένας Αμερικανός πολίτης, πελάτης της εταιρείας καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων.

Οι ενάγοντες ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης, ζητώντας επίσης αποζημιώσεις.

Η εφημερίδα Times of Israel ανέφερε ότι η αγωγή κατατέθηκε την Τετάρτη σε δικαστήριο της αμερικανικής Πολιτείας Ντέλαγουερ.

Η εταιρεία απάντησε ότι εμμένει στην απόφασή της και υπέδειξε σε αποφάσεις άλλων πολυεθνικών εταιρειών ξενοδοχείων με έδρα τις ΗΠΑ που δεν προσφέρουν διαμονή στους εποικισμούς.

«Δεν πιστεύουμε ότι η αγωγή αυτή θα γίνει δεκτή στο δικαστήριο, αλλά γνωρίζουμε ότι άνθρωποι διαφωνούν με την απόφασή μας και εκτιμούμε την άποψή τους», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας με ανακοίνωσή του στο dpa.

Το Airbnb είχε προχωρήσει στην αφαίρεση των καταχωρήσεων από την πλατφόρμα της στην Κριμαία, το 2014, όταν η χερσόνησος προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, προσθέτει η ανακοίνωση.

Στις 19 Νοεμβρίου, η Airbnb ανακοίνωσε την απόφασή της να αφαιρέσει από την πλατφόρμα της περίπου 200 καταχωρήσεις καταλυμάτων στους εβραϊκούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Την απόφαση της εταιρείας χαιρέτισαν το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) και άλλες οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, μια ξεχωριστή μήνυση κατατέθηκε από Ισραηλινούς δικηγόρους στο περιφερειακό δικαστήριο της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Οι περισσότερες χώρες θεωρούν παράνομους τους εβραϊκούς οικισμούς που έχει κατασκευάσει το Ισραήλ στα εδάφη τα οποία κατέλαβε κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

Το Ισραήλ αμφισβητεί ότι οι εβραϊκοί οικισμοί είναι παράνομοι και υποστηρίζει ότι το μέλλον τους θα πρέπει να καθοριστεί μέσα από ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους.

Περίπου 600.000 Ισραηλινοί κατοικούν σε περίπου 200 εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, περιοχές που αποτελούν επίσης πατρίδα σε τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια Παλαιστινίους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.