ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ μέρα νύχτα! Ο λόγος συγκλονιστικός!

Οι αρχές όταν απέρριψαν το τελευταίο αίτημα της οικογένειας για άσυλο, κάτι που σήμαινε ότι θα έπρεπε να επιστρέψουν άμεσα στην Αρμενία, εγκατέλειψαν το σπίτι τους και βρήκαν καταφύγιο στην εκκλησία.

Στην Ολλανδία η αστυνομία δεν έχει το δικαίωμα να εισέρχεται σε χώρο λατρείας στη διάρκεια θρησκευτικής λειτουργίας, γρήγορα η εκκλησία αποφάσισε να βοηθήσει την οικογένεια με το να τελεί τη μια λειτουργία μετά την άλλη χωρίς διακοπή.

«Η οικογένεια Ταμραζιάν χτύπησε την πόρτα στην εκκλησία ένα βράδυ πανικόβλητη και μας ζήτησε να την φιλοξενήσουμε και να την προστατεύσουμε από την αστυνομία. Υπήρχε επείγουσα ανάγκη», αφηγείται ο Ντερκ Στέγκεμαν, πάστορας και περιστασιακός εκπρόσωπος της εκκλησίας που μπήκε ξαφνικά κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας. Ο Χαριάρπι Ταμραζιάν, 21 ετών, έφθασε στην Ολλανδία πριν από εννέα χρόνια, μαζί με τους γονείς του, την αδελφή του, 19 ετών, και τον αδελφό του, 14 ετών.

Avondmaal vanavond 🍞🍷
En
“Waak, Gij Schepper, als wij slapen”🎹
Want Hij slaapt en sluimert niet pic.twitter.com/8ljnqtKH4i

— Hayarpi (@hayarpi_3) November 19, 2018

Αυτός ο μικρός χώρος λατρείας αποτελεί αντικείμενο αυξανόμενης προσοχής από τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, όπου μηνύματα υποστήριξης δεν σταματούν να επιδοκιμάζουν την «πράξη καλοσύνης» της εκκλησίας της οδού Τόμας Σβένκεστραατ.

Η αρμενική οικογένεια, η οποία επιθυμεί να παραμείνει στην Ολλανδία, κατοικεί στον πρώτο όροφο στην εκκλησία από τις 25 Οκτωβρίου, ημερομηνία από την οποία άρχισαν στο ισόγειο οι λειτουργίες, που προσελκύουν πολλούς κατοίκους της συνοικίας, αλλά και από τις τέσσερις γωνιές της χώρας.

Vannacht van 00.00 tot 02.00 uur een bijzonder mooie dienst gehad van Arend van Baarsen.
Erg van onder de indruk. #dankbaar #kerkasielBethel 😊 pic.twitter.com/gyUJUlWmS8

— Hayarpi (@hayarpi_3) November 21, 2018

«Έχουμε αυτή τη στιγμή 500 πάστορες που έχουν δηλώσει πως θέλουν να τελέσουν λειτουργίες», λέει ο Ντερκ Στέγκεμαν, ο οποίος ετοιμάζεται να τελέσει ο ίδιος μια εξάωρη λειτουργία μόλις πέσει η νύκτα.

«Είναι απίστευτο τι μπορεί να καταφέρει η αλληλεγγύη των ανθρώπων», προσθέτει μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ…

Πηγή: https://www.newsit.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.