Ο γιος του Μπιν Λάντεν καλεί τους μουσουλμάνους σε τζιχάντ

Ο Χάμζα μπιν Λάντεν, γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν κάλεσε τους μουσουλμάνους να ενωθούν και να πάρουν μέρος στο τζιχάντ στη Συρία εναντίον του καθεστώτος Άσαντ και των δυτικών χωρών, μέσω ηχογραφημένου μηνύματος το οποίο δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη.
Ο γιος του αρχιτρομοκράτη προαλείφεται για την ηγεσία της Αλ Κάιντα προϊούσης της εξασθένησης του Ισλαμικού Κράτους. Άλλωστε, από μικρός θεωρείτο από τον πατέρα του ως ο εκλεκτός για τον σκοπό αυτό.
Στο μήνυμα που διανεμήθηκε από τζιχαντιστικούς ιστοτόπους, ο Χάμζα μπιν Λάντεν απευθύνει έκκληση στους «αδελφούς μουσουλμάνους από την Ινδονησία ως το Μάγρεμπ να ενταχθούν στο τζιχάντ για να σταματήσουν την επίθεση των Σταυροφόρων και των Ραφίντα (σ.σ. μειωτικός όρος για τους σιίτες)».
Θεωρούμενος ως ο εκλεκτός γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Χάμζα ήδη από την παιδική του ηλικία προετοιμάζεται για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά κομάντος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Αμποταμπάντ του Πακιστάν το 2011.
Της Αλ Κάιντα ηγείται σήμερα ο Αιγύπτιος Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο οποίος διαδέχθηκε τον Οσάμα μπιν Λάντεν.
Τον Ιανουάριο του 2017 το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόσθεσε τον υιό Λάντεν στη μαύρη λίστα των διεθνών τρομοκρατών.
Σε προηγούμενα ηχητικά του μηνύματα, ζητούσε εκδίκηση για τον πατέρα του, να γίνουν επιθέσεις εναντίον των «αμερικανικών, γαλλικών και ισραηλινών συμφερόντων στην Ουάσινγκτον, στο Παρίσι και στο Τελ Αβίβ», και είχε προτρέψει τους Σαουδάραβες «να ανατρέψουν» το μοναρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.