Reuters: Αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο

Δύο μόλις ημέρες μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία,ΗΠΑ και Νότια Κορέα προχώρησαν σήμερα σε επίδειξη δύναμης, με τη συμμετοχή αμερικανικών μαχητικών τύπου «Stealth» πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο.
Σύμφωνα με το Reuters, δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B και τέσσερα F-35B τύπου «Stealth» καθώς επίσης και μαχητικά της Νότιας Κορέας πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο,  όπως προβλέπει η άσκηση.  Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά «σηκώθηκαν» από τη βάση στο Γκουάμ και τα τέσσερα αμερικανικά μαχητικά από αμερικανική βάση στην Ιαπωνία.
Φωτογραφίες του Associated Press δείχνουν τη στιγμή που οι βόμβες των πολεμικών αεροσκαφών «βρίσκουν» το στόχο τoυς.
Η άσκηση έγινε ως απάντηση στις επανειλημμένες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας και την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, τόνισε ο αξιωματούχος. Η στρατιωτική αυτή κίνηση ισχύος, «κλείνει» ουσιαστικά την ετήσια κοινή άσκηση των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών δυνάμεων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.