Ξεκίνησε τις τηλεφωνικές συνομιλίες με Ρωσία και Ευρώπη ο Τραμπ


Τις πρώτες του τηλεφωνικές συνομιλίες με Ρωσία και Ευρώπη είχε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Στη συνομιλία του με τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, οι δύο ισχυροί άντρες συμφώνησαν «να αναπτύξουν σχέσεις ίσου προς ίσον», σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Παράλληλα, θα επιδιώξουν και έναν «πραγματικό συντονισμό» κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Ολάντ σε Τραμπ: Η απομόνωση είναι αδιέξοδη

Στην συνέχεια, ο αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με τον γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος του τόνισε ότι «η απομόνωση είναι αδιέξοδη», προειδοποιώντας τον παράλληλα ότι ο προστατευτισμός συνοδεύεται από σοβαρές οικονομικές και πολιτικές συνέπειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε τον Τραμπ ότι η Ατλαντική Συμμαχία είναι απαραίτητη και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχυθεί σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένου του τομέα της Άμυνας.

Τέλος, ο Ολάντ προειδοποίησε επίσης τον Τραμπ ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λύση στη Συρία, χωρίς τη συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών.

Τραμπ και Μέρκελ υπογράμμισαν τη θεμελιώδη σημασία του ΝΑΤΟ

Στην συνομιλία του με την γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, «υπογράμμισαν τη θεμελιώδη σημασία του ΝΑΤΟ», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Ο πρόεδρος και η καγκελάριος συμφωνούν στην αναγνώριση της θεμελιώδους σημασίας του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο μίας ευρύτερης διατλαντικής σχέσης και του ρόλου του στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας της βορειοατλαντικής μας κοινότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωσε του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο στο Βερολίνο, οι δύο συμφώνησαν επίσης ότι τα βάρη της συλλογικής ασφάλειας θα πρέπει να κατανέμονται δίκαια ανάμεσα στις χώρες μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Μέρκελ και Τραμπ μίλησαν για θέματα όπως η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική, οι σχέσεις με τη Ρωσία και η σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία, διευκρίνισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαβάζοντας ανακοίνωση που συμφωνήθηκε από κοινού σε Ουάσινγκτον και Βερολίνο.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία του στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο Τραμπ αποδέχθηκε πρόσκληση της Μέρκελ να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των 20 στο Αμβούργο τον προσεχή Ιούλιο, ενώ κάλεσε την γερμανίδα καγκελάριο να επισκεφθεί «σύντομα» την Ουάσινγκτον.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.