Τι αποκάλυψαν τα ιταλικά ΜΜΕ για τις σχέσεις Σαλβίνι και Ρωσίας

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ιταλία στο οποίο φέρεται να πρωταγωνιστούν το κόμμα της Λέγκας του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι και η Ρωσία.

Η εισαγγελία του Μιλάνο συνεχίζει τις έρευνες για το κόμμα του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ματέο Σαλβίνι ενώ τα ιταλικα ΜΜΕ μεταδίδουν πως η «Λέγκα του Βορρά» είχε συνομιλίες στην Μόσχα, με σκοπό την σύναψη μιας εμπορικής πετρελαϊκής συμφωνίας που θα εξυπηρετούσε τις ρωσικές κρατικές εταιρείες, αλλά θα ήταν επωφελής και για τη «Λέγκα του Βορρά» η οποία θα εισέπραττε το ποσό των 65 εκατομμυρίων δολαρίων για τις ανάγκες του κόμματος.

Ο Ματέο Σαλβίνι και οι συνεργάτες του πάντως δήλωσαν σήμερα ότι δεν έκαναν τίποτα παράνομο. Στις 10 Ιουλίου το πόρταλ Buzzfeed, μετέδωσε ότι οι εκπρόσωποι της «Λέγκας του Βορρά» διεξήγαγαν διαπραγματεύσεις τον Οκτώβριο του 2018 με Ρώσους αξιωματούχους με θέμα την χρηματοδότηση της και ότι έχει στην κατοχή του ένα ηχητικό ντοκουμέντο αυτής της συνάντησης στη Μόσχα, ενώ δημοσίευσε ένα απομαγνητοφωνημένο κείμενο στο οποίο ο Σαλβίνι φέρεται να συζητά μια μυστική πετρελαϊκή συμφωνία.

Η συνάντηση, σύμφωνα με το Buzzfeed, έγινε στο ξενοδοχείο Metropol της Μόσχας, την επόμενη ημέρα μετά τις υποτιθέμενες συνομιλίες που είχε στο Κρεμλίνο ο Ματέο Σαλβίνι με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Κόζακ και όπως υπογραμμίζει το Buzzfeed, είχε εκληφθεί (η συνάντηση αυτή) ως σήμα έγκρισης για την περαιτέρω ποικιλόμορφη συνεργασία.

Σ’ αυτή τη συνεργασία παρέπεμπαν, όπως συμπεραίνεται από το ηχητικό ντοκουμέντο και οι αναφορές των Ρώσων αξιωματούχων που παρέστησαν στο δείπνο οι οποίοι παρότρυναν του Ιταλούς εταίρους τους.

Ο Ντμίτρι Κόζακ αρνείται ότι συναντήθηκε με τον Σαλβίνι, ενώ ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα.

Σύμφωνα με το ΑΜΝΑ το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των συζητήσεων που έγιναν στο Metropol δείχνει ότι οι Ιταλοί πολιτικοί προσπάθησαν να κλείσουν μια συμφωνία που προέβλεπε τις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου με συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους και αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, εκ των οποίων το 4% βάσει του συμβολαίου θα κατέληγε στην «Λέγκα του Βορρά» με την διαμεσολάβηση του ρωσικού υποκαταστήματος της ιταλικής τράπεζας Intesa.

Με βάση τα όσα ελέχθησαν από τον Σαλβίνι , στην τράπεζα αυτή στην Μόσχα το κόμμα είχε «τον δικό του άνθρωπο με το επίθετο Μασέττι» , που ήταν κατά το παρελθόν μέλος της «Λέγκας».

Συνολικά με βάση τους υπολογισμούς του Buzzfeed, το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι υπολόγιζε να αποκομίσει από την συνεργασία αυτή το ποσό των 65 εκατομμυρίων δολαρίων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.