ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: «ΑΘΩΟΣ» ΚΑΙ στις 51 κατηγορίες δήλωσε ο Μπρέντον Τάραντ

Εισέβαλε σε μουσουλμανικό τέμενος με αυτόματο όπλο και «θέρισε» δεκάδες ανθρώπους τη στιγμή που προσεύχονταν. Κατέγραψε σε βίντεο την πράξη του, την οποία εξάλλου είχε προαναγγείλλει στα social media. Δεν εμφανίστηκε ούτε μία στιγμή μετανιωμένος κατά τη διαδικασία της ανάκρισης. Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, ο μακελάρης του Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, Μπρέντον Τάραντ, δήλωσε «αθώος» και στις 51 κατηγορίες που του ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Ο 28χρονος ακροδεξιός Αυστραλός, δεν αποδέχθηκε την ενοχή του για καμία από τις 50 κατηγορίες για φόνο και τη μία για τρομοκρατική επίθεση. Η δίκη του θα διαρκέσει έξι εβδομάδες και ορίστηκε να ξεκινήσει στις 4 Μαΐου 2020.

Ο άνθρωπος που πραγματοποίησε το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας, εμφανίστηκε την Παρασκευή του πρωί (έχει ήδη ξημερώσει στη Νέα Ζηλανδία( στο δικαστήριο τπου Κράιστσερτς με μία γκρι αθλητική μπλούζα, ενώ συνοδευόταν από τρεις αστυνομικούς. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που εμφανίστηκε στο δικαστήριο το Αυστραλός μακελάρης, μετά την ειδεχθή πράξη του στο μουσουλμανικό τέμενος.

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, προκειμένου να έχουν άμεση επαφή με τη διαδικασία, αλλά και να αποδοκιμάσουν τον δολοφόνο.

Ο Τάραντ κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Ώκλαντ, ενώ δεν έχει πρόσβαση σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες ή επισκέπτες.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.