Ντόναλντ Τραμπ: Οι αμερικανικές εταιρείες μπορεί να εγκαταλείψουν το Μεξικό εάν δεν μειωθεί η ροή μεταναστών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι αμερικανικές εταιρείες ενδέχεται να εγκαταλείψουν το Μεξικό εάν η μεξικανική κυβέρνηση δεν αναχαιτίσει τη ροή των μεταναστών που φθάνουν στα σύνορα των δύο κρατών.

«Το Μεξικό στέλνει μια μεγάλη αντιπροσωπεία για να συζητήσει για τα σύνορα. Το πρόβλημα είναι ότι “μιλάνε” επί 25 χρόνια. Θέλουμε δράση, όχι κουβέντες. Θα μπορούσαν να λύσουν την κρίση στα σύνορα μέσα σε μια μέρα εάν το ήθελαν. Αλλιώς, οι εταιρείες μας και οι δουλειές θα γυρίσουν πίσω στις ΗΠΑ!», διεμήνυσε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Την Πέμπτη, ο Τραμπ ανήγγειλε ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλλει δασμούς 5% που θα αυξάνονται προοδευτικά κάθε μήνα ώσπου να φθάσουν το 25% τον Οκτώβριο σε όλα τα αγαθά που εισάγονται στις ΗΠΑ από το Μεξικό, αρχής γενομένης τη 10η Ιουνίου, εάν η μεξικανική κυβέρνηση δεν μειώσει τις ροές μεταναστών και προσφύγων.

Ο αριθμός των αφίξεων υπηκόων χωρών της Κεντρικής Αμερικής στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ αυξάνεται σταθερά τους τελευταίους μήνες, παρά τη σκληρή γραμμή του Τραμπ στο ζήτημα της μετανάστευσης και παρά τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνησή του. Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αποκαλεί τη μεγάλη αύξηση των αφίξεων «κρίση» και κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τον Φεβρουάριο, προκειμένου να βρει κεφάλαια για να ανεγερθεί το τείχος που θέλει στα σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.