Δυνατή Ελλάδα

H δήλωση του Σκοπιανού κυβερνητικού εκπροσώπου για το άγαλμα του ”Μεγάλου Αλεξάνδρου” που θα συζητηθεί

Ο ”έφιππος πολεμιστής” που έχει τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, όχι μόνο δεν θα κατεδαφιστεί αλλά θα μετονομαστεί σε ”Μέγας Αλέξανδρος” σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της ΠΓΔΜ, Μίλε Μποσνιακόφσκι.

Το μνημείο του «έφιππου πολεμιστή» που έχει τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων θα μετονομασθεί σε αυτό που είναι στην πραγματικότητα : «Μέγας Αλέξανδρος» και θα παρέχονται εξηγήσεις στη βάση του μνημείου όπου θα αναγράφεται: «Μέγας Αλέξανδρος, ως τμήμα της αρχαίας ελληνιστικής περιόδου και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως το μνημείο αυτό δεν θα κατεδαφιστεί, αλλά θα παραμείνει ως σύμβολο φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, ο κ. Μποσνιακόφσκι υποστήριξε ότι “το ίδιο θα συμβεί και με το μνημείο του Φιλίππου Β΄και το μνημείο της Ολυμπιάδος και όλα τα μνημεία που τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Σκόπια 2014». Όλες οι πιθανές λύσεις για τα μνημεία που ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά θα είναι προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών”.

“Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν θα ντρεπόμαστε να αποκαλούμε τα μνημεία με αυτό που στην πραγματικότητα είναι”, είπε ο Μποσνιακόβσκι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.