Αναζητούν τον βομβιστή με το μαύρο ποδήλατο στη Γαλλία – Στους 13 οι τραυματίες

Τον ύποπτο με το μαύρο ποδήλατο, που άφησε ένα πακέτο μπροστά σε αρτοποιείο λίγο πριν σημειωθεί η βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Λυών, αναζητούν οι γαλλικές αρχές. Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι πρόκειται για τον δράστη της επίθεσης, που άφησε πίσω της 13 τραυματίες, δύο ημέρες πριν διεξαχθούν οι ευρωεκλογές.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 17:30. Το πακέτο-βόμβα, που περιείχε βίδες, τραυμάτισε διερχόμενους στην πολυσύχναστη οδό Βίκτορα Ουγκό, μερικά τετράγωνα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομεία με τραύματα στα πόδια, που πάντως χαρακτηρίστηκαν ελαφριά.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που ενημερώθηκε για την επίθεση ενώ παραχωρούσε συνέντευξη που αναμεταδιδόταν απευθείας μέσω YouTube ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής στη Γαλλία, έκανε λόγο για «επίθεση» και πρόσθεσε ότι «οι σκέψεις μου βρίσκονται στους τραυματίες».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.