Το ΔΝΤ προειδοποιεί τη Γερμανία ότι η οικονομία της είναι ευάλωτη σε εξωτερικά «σοκ»

Σε συστάσεις προς την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία προέβη σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισημαίνοντας ότι είναι ευάλωτη σε εξωτερικά «σοκ», όπως ο εμπορικός προστατευτισμός.

Για να θωρακιστεί, η Γερμανία θα πρέπει να μειώσει τους φόρους και να αναβαθμίσει άμεσα τις ψηφιακές υποδομές της, υπογραμμίζει το Ταμείο στην τακτική του έκθεση για τη γερμανική οικονομία και δεν παραλείπει να στηλιτεύσει για ακόμη μία φορά τις «ανισορροπίες» στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, αναφερόμενο στα επίμονα και δη μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα.

«Αν και το εξωτερικό πλεόνασμα έχει υποχωρήσει από το ρεκόρ του, παραμένει πολύ υψηλότερα από τα επίπεδα, που είναι συμβατά με τα θεμελιώδη δεδομένα, και εκτιμάται ότι θα παραμείνει έτσι μεσοπρόθεσμα.

»Αυτό ενισχύει τις παγκόσμιες ανισορροπίες, σε μία περίοδο κατά την οποία οι εμπορικές εντάσεις απειλούν την εξαρτώμενη από τις εξαγωγές γερμανική οικονομία» επισημαίνει χαρακτηριστικά το ΔΝΤ στην έκθεσή του.

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομία της Γερμανίας, όπου η κυβέρνηση επιμένει και σε δημοσιονομικά πλεονάσματα, παγιδεύθηκε σε στασιμότητα στα τέλη του περασμένου έτους.

Φέτος ανέκαμψε το πρώτο τρίμηνο, με τους αναλυτές, ωστόσο, να εκφράζουν αμφιβολίες για το εάν η θετική επίδοση θα έχει διάρκεια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.