Oι μισοί Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Ε.Ε. θα καταρρεύσει σε 20 χρόνια

Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, έρευνα δείχνει ότι οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι δεν πιστευουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει λαμπρό μέλλον.

Σύμφωνα με έρευνα του European Council on Foreign Relations (Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων) που παρουσιάζει ο Guardian, περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους πιστεύουν ότι η επόμενη γενιά μπορεί και να μη δει την Ευρώπη όπως είναι σήμερα.

Με βάση τα ευρήματα, στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Σλοβακία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα, την Τσεχία, και την Πολωνία, η αίσθηση είναι ότι η Ευρώπη είναι σε… αποσύνθεση και ότι η διάσπαση θα γίνει σε 10 – 20 χρόνια.

Η θεωρία αυτή, με βάση το Guardian, είναι πολύ πιο διαδεδομένη στη Γαλλία, όπου μάλιστα το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν προχωρά… ακάθεκτο.

Συγκεκριμένα το 58% των πολιτών στη Γαλλία πιστεύει ότι είναι πιθανό ή πολύ πιθανό να διαλυθεί η ΕΕ εντός δέκα ή είκοσι ετών.

Στη Σλοβακία, το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 66%.

Η YouGov έκανε τη δημοσκόπηση σε 14 χώρες, που κατέχουν το 80% των εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μόνο στη Σουηδία (44%), τη Δανία (41%) και την Ισπανία (40%) η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν προέβλεψε την κατάρρευση της ΕΕ.

Επιπλέον, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι ένας μελλοντικός πόλεμος μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών είναι.

Σύμφωνα με την έρευνα, τέλος περίπου το 92% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα σε περίπτωση κατάρρευσης της ΕΕ, ιδίως όσον αφορά τα ταξίδια, το εμπόριο και την εργασία.

Ο πίνακας δείχνει το ποσοστό πολιτών που πιστεύει ότι η ΕΕ δεν θα υπάρχει μέχρι το 2040.

1 σκέψη στο “Oι μισοί Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Ε.Ε. θα καταρρεύσει σε 20 χρόνια”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.