Σάλος στη Βρετανία: Η οικογένεια του Οσάμα μπιν Λάντεν “δανειοδότησε” με 3 εκατ. λίρες τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Έως τρία εκατομμύρια λίρες έδωσε η οικογένεια του Οσάμα μπιν Λάντεν υπό τη μορφή δανείου στη βρετανική ποδοσφαιρική ομάδα Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όπως έγινε γνωστό σε δικαστήριο.

Η ακροαματική διαδικασία στη σκληρή δικαστική μάχη για την ιδιοκτησία του συλλόγου διήρκεσε τέσσερις ημέρες και έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για τη δανειοδότηση της ομάδας του Νότιου Γιορκσάιρ που πρόσφατα ανέβηκε στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο επί χρόνια πρόεδρος Κέβιν ΜακΚέιμπ πούλησε το 50% του συλλόγου στον πρίγκιπα Αμπντουλάχ μπιν Μοσάαντ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ ως αντάλλαγμα για μια επένδυση ύψους 10 εκατ. λιρών το 2013.

Ωστόσο, αν και η συνεργασία ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες κατέληξε σε σύγκρουση και οδηγήθηκε σε “διαζύγιο” πριν από δύο χρόνια. Στο επίκεντρο της διαμάχης ήταν ένα δάνειο 3 εκατ. λιρών τον Φεβρουάριο του 2017 που εξασφάλισε ο πρίγκιπας Αμπντουλάχ από έναν πιθανό επενδυτή, τον επονομαζόμενο δρ. Ρακάν Αλ Χάρθι διαμέσου μίας εταιρείας υπό την επωνυμία Charwell Investments Limited.

Το δάνειο ήταν άτοκο και αναμενόταν να αποπληρωθεί τον Απρίλιο του 2018. Ο συνιδιοκτήτης ΜακΚέιμπ ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε ποτέ πρόθεση να υπάρξει αποπληρωμή και στην ουσία ήταν προώθηση του πρίγκιπα στον ρόλο του υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού στη Σαουδική Αραβία.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο πρίγκιπας επιμένει ότι αναμενόταν να αποπληρωθεί μέσω χορηγίας.

Σύμφωνα με τη “Sheffield Star”, ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα είπε στο δικαστήριο ότι ο ΜακΚέιμπ γνώριζε πως τα χρήματα προέρχονταν από άλλη πηγή, ονομάζοντας μέλος της οικογένειας του μπιν Λάντεν.

Από την ανταλλαγή email φαίνεται συνεργάτης του ΜακΚέιμπ, ο Τζέρεμι Τούτον, να γράφει πως δεν θα του άρεσε να υπάρξουν δημοσιεύματα που να αναφέρουν ότι “οι ΄λεπίδες’ ξεπλένουν χρήματα για εξτρεμιστές”. Ο ίδιος ο ΜακεΚέιμπ απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς ως αστειότητες.

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν, ηγέτης της αλ Κάιντα, ο εγκέφαλος πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ το 2001, προερχόταν από πλούσια οικογένεια με διασυνδέσεις με τους γαλαζοαίματους της Σαουδικής Αραβίας. Η οικογένειά του τον είχε αποκηρύξει πολύ πριν από τον θάνατό του το 2011 αλλά το όνομά τους είχε γίνει συνώνυμο με τις βαρβαρότητες των ισλαμιστών εξτρεμιστών.

Η δίκη συνεχίζεται. Ο ΜακΚέιμπ θέλει να πουλήσει το μερίδιό του αλλά δεν θέλει να πάρει τον απόλυτο έλεγχο του συλλόγου ο πρίγκιπας Αμπντουλάχ.

Πηγή: Daily Mail

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.