Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν περιστοιχίζεται πάντα από αξιωματούχους;

Όπως πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες, έτσι και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές την ώρα που συνομιλεί με υπουργούς, που επιθεωρεί σχολεία και αγροκτήματα και ενώ παρακολουθεί διάφορες τελετές.
AdTech Ad
Οι πιο παρατηρητικοί όμως θα έχουν προσέξει πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας περιστοιχίζεται πάντα από μια συνοδεία ανώτερων στρατιωτικών ή κυβερνητικών αξιωματούχων. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως συγκεντρώνει η κίνηση που κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω του σε κάθε δημόσια έξοδο.
Σύμφωνα με τον James Grayson, έναν εμπειρογνώμονα της Κορέας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, όλοι αυτοί οι άνθρωποι κρατούν πάντα ένα σημειωματάριο στο οποίο γράφουν ό,τι θεωρούν χρήσιμο. Πρόκειται για μια παράδοση που υποκινήθηκε από τον παππού του Κιμ Γιονγ Ουν, τον Κιμ Ιλ-Σουνγκ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον James Grayson οι σημειώσεις αυτές είναι περισσότερο για το φαίνεσθαι παρά αποτελούν πραγματική διαπαιδαγώγηση.

«Αυτές είναι εικόνες που θα μεταδοθούν στην τηλεόραση και θα εμφανιστούν στα κρατικά μέσα ενημέρωσης», λέει ο Grayson. «Είναι σημαντικό… ότι οι άνθρωποι που τον συνοδεύουν κρέμονται από τα χείλη του».

Οι συνέπειες της καταγραφής ενός λάθους θα ήταν σοβαρές, δήλωσε στο BBC ο Steve Tsang, διευθυντής του SOAS China Institute.

«Δεν θα ήθελαν να γράψουν τίποτα που ήταν, για παράδειγμα, πολιτικά ανακριβές» επισήμανε. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.