ΔΕΙΤΕ LIVE εικόνα: Στα πρόθυρα εμφυλίου η Βενεζουέλα

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Βενεζουέλα μετά το βίντεο του Χουάν Γκουαϊδό στο οποίο περιτριγυρισμένος από στρατιωτικούς της βάσης Λα Καρλόττα φέρεται να καλεί σε στρατιωτική εξέγερση και τους πολίτες να εξεγερθούν κατά του Νικολάς Μαδούρο. Για πραξικόπημα κάνει λόγο η πλευρά του προέδρου της χώρας

Συγκεκριμένα, ο Χουάν Γκουαϊδό υποστήριξε στο βίντεο ότι διαθέτει πλέον τη στήριξη του στρατού, τονίζοντας παράλληλα ότι έγραψε αυτό το βίντεο από τη βάση Λα Καρλόττα, μίας εξαιρετικής σημασίας βάση στο Καράκας απ’ όπου είχε ξεκινήσει παλαιότερα και το πραξικόπημα του Τσάβες.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έλαβαν τη σωστή απόφαση και βασίζονται στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας», ανέφερε ο Γκουαϊδό.

Λίγη ώρα αργότερα, στρατιωτικοί πιστοί στον Μαδούρο συγκρούστηκαν με δυνάμεις πιστές στον Γκουαϊδό κοντά στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα. Έγινε και χρήση δακρυγόνων. Ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις υποστηρικτών της αντιπολίτευσης στις μεγαλύτερες πόλεις της Βενεζουέλας με τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Νικολάς Μαδούρο σε ανάρτησή του στο twitter τόνισε ότι συναντήθηκε με τους ηγέτες του στρατού και τον διαβεβαίωσαν ότι του είναι πιστοί. «Νεύρα από ατσάλι!» έγραψε ο Μαδούρο στο Twitter. «Καλώ για λαϊκή κινητοποίηση στον μέγιστο βαθμό προκειμένου να διασφαλίσουμε τη νίκη της ειρήνης. Θα νικήσουμε», γράφει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ο υπουργός Άμυνας του Μαδούρο Βλαδίμιρ Παδρίνο τόνισε ότι ο στρατός είναι πιστός στον πρόεδρο και χαρακτήρισε προδότη τον Γκουαϊδό. Στο μεταξύ, σοκ προκαλούν οι εικόνες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ από το Καράκας, όπου διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας πετάνε πέτρες σε όχημα της Εθνικής Φρουράς, όταν ένα ένα άλλο όχημα πέφτει πάνω τους και τους τραυματίζει.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.