Ισμαήλ Αλ Καουάς: «Η Τουρκία αναβιώνει την Οθωμανική Αυτοκρατορία με τη βοήθεια της Ρωσίας»

Ο Ισμαήλ Αλ Καουάς, μέλος της Επιτροπής Διπλωματικών Σχέσεων του κουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος PYD στη Συρία, δήλωσε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, ότι η Τουρκία προσπαθεί να διχοτομήσει τη Συρία, να καταλάβει εδάφη της και να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Όπως ανέφερε, οι τουρκικές κατοχικές Αρχές στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, χτίζουν ένα τοίχος μεταξύ της Εφρίν και της υπόλοιπης συριακής επικράτειας, κάτι που εκλαμβάνεται ως πρόθεση της Τουρκίας να προσαρτήσει εδαφικά την Εφρίν.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η κατοχή της Εφρίν είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία, διότι απομακρύνει τους Κούρδους από το τουρκοκρατούμενο λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

«Η Ρωσία βοηθά την Τουρκία να καταλάβει μέρη της συριακής επικράτειας», είπε ο Ισμαήλ Αλ Καουάς.

«Το τουρκικό καθεστώς προσπαθεί να επαναφέρει τη δόξα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να καταλάβει εδάφη στη Μέση Ανατολή.

»Αυτό γίνεται ξεκάθαρο με τα τείχη που χτίζει γύρω από τις περιοχές που καταλαμβάνει».

Ισμαήλ Αλ Καουάς: «Με τη βοήθεια της Ρωσίας η Τουρκία καταλαμβάνει συριακά εδάφη».

Ο Κούρδος διπλωμάτης άσκησε κριτική και στο καθεστώς Άσαντ, το οποίο δεν έχει εκφράσει κάποια ξεκάθαρη θέση ενάντια στην τουρκική κατοχή στη βορειοδυτική Συρία.

Κατοχή που αποτελεί παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της Συρίας.

Αναφερόμενος στις συμμορίες ισλαμιστών και Τουρκμένων μισθοφόρων που στρατολογεί ο τουρκικός στρατός, είπε ότι χρησιμοποιούνται για τη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού στη βορειοδυτική Συρία, με εκτοπίσεις των κατοίκων, εποικισμούς, λεηλασίες, φόνους.

Δεν παρέλειψε να υποσχεθεί απελευθέρωση της Εφρίν από την τουρκική κατοχή και λύτρωση του λαού της.

Με πράσινο χρώμα στα βορειοδυτικά και στις δύο αποχρώσεις, τα εδάφη που κατέχει ή ελέγχει η Τουρκία στη βορειοδυτική Συρία.

Η Εφρίν καταλήφθηκε από τον τουρκικό στρατό και τις ισλαμικές συμμορίες στις 18 Μαρτίου 2018 ύστερα από τουρκική εισβολή που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου και μετά από 58 ημέρες μαχών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.