ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT ζητούν από τη Μέι οι Συντηρητικοί

Η Επιτροπή 1922 των βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος ζητά από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για την αποχώρησή της, ακόμη και στην περίπτωση που η συμφωνία που έκλεισε για την έξοδο από την ΕΕ δεν εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

Η Επιτροπή, που συνεδρίασε χθες και σήμερα, απέρριψε το αίτημα κάποιων μελών της, υποστηρικτών του Brexit, για αλλαγή των κανόνων του κόμματος που θα επέτρεπαν νέα πρόταση μομφής στο πρόσωπο της επικεφαλής των Συντηρητικών, σε λιγότερο από ένα χρόνο, ώστε να πιέσουν για την αποχώρηση της Τερέζας Μέι (είχε κερδίσει την ψηφοφορία πρότασης μομφής από τους βουλευτές της τον Δεκέμβριο, εξασφαλίζοντας ασυλία στην ηγεσία του κόμματος για ένα χρόνο).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γκρέιαμ Μπρέιντι, η πρωθυπουργός είχε ορίσει πριν λίγες εβδομάδες το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησής της από την ηγεσία του κόμματος, σε περίπτωση που το κοινοβούλιο ενέκρινε την συμφωνία της για το Brexit, αλλά τώρα τα μέλη της ζητούν να ορίσει παρόμοιο, ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα αποχώρησης από την ηγεσία των Συντηρητικών, σε οποιαδήποτε περίσταση, ακόμη και εάν δεν εγκριθεί η συμφωνία.

Όπως είπε, υπήρξε «σαφής απόφαση» να μην αλλάξουν οι κανόνες για τον χρόνο διεξαγωγής νέας πρότασης μομφής, νωρίτερα αυτή τη χρονιά, αλλά η Επιτροπή ζητά ως αντάλλαγμα «σαφήνεια για το τι θα κάνει σε κάθε ενδεχόμενο».

Πηγή: ΑΠΕ

..

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.