Ο Ερντογάν αναλαμβάνει τον έλεγχο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu

Ανυπόγραφο ρεπορτάζ στην τουρκική έκδοση του ενημερωτικού δικτυακού τόπου Sputnik με τίτλο «Ο έλεγχος του [ειδησεογραφικού πρακτορείου] Anadolu περιήλθε στη Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας» αναφέρει ότι ο έλεγχος επί των δραστηριοτήτων, του προϋπολογισμού και της οργάνωσης του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu θα ασκείται πλέον από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας της Τουρκίας.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι σε τροπολογία επί του άρθρου καθορισμού των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι ο έλεγχος των δραστηριοτήτων, του προϋπολογισμού, της οργάνωσης και της διαχείρισης των ανθρωπίνων πόρων του Anadolu, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου διορισμού των υπευθύνων του Πρακτορείου, θα υπάγεται στην εν λόγω Διεύθυνση.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι τόσο η Υπηρεσία Αγγελιών και Τύπου όσο και o κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Τουρκίας, το TRT, υπάγονται στην εποπτεία της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας της Τουρκίας, της οποίας είναι επικεφαλής ο Φαχρετίν Αλτούν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.