Τούρκοι διοργανώνουν συνέδριο σε ξενοδοχείο του Τραμπ – Λευκός Οίκος: «Ούτε να τους δούμε!»

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον και ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα λάβουν τελικά μέρος στο συνέδριο που οργανώνουν τουρκο-αμερικανικές οργανώσεις στην Ουάσιγκτον, στις 14 και 15 Απριλίου.

Την αποκάλυψη κάνει η ιστοσελίδα Ahval, που αντιπολιτεύεται έντονα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, και αναμεταδίδει το Hellas Journal.

Το συνέδριο γίνεται στο ξενοδοχείο Trump International για ευνόητους λόγους, καθώς οι Τούρκοι προσπαθούν να βρουν διάφορους τρόπους για να προσεγγίσουν τον Αμερικανό πρόεδρο.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή και των δύο αξιωματούχων του Λευκού Οίκου από τους οργανωτές του συνεδρίου, οι οποίοι στη συνέχεια αφαίρεσαν τα ονόματά τους.

Αυτό έγινε με αίτημα των κ. Μπόλτον και Κούσνερ και σημαίνει ότι ήταν μία επιλογή του Λευκού Οίκου να μην βρεθούν στον ίδιο χώρο με Τούρκους αξιωματούχους οι πιο στενοί συνεργάτες του Προέδρου Τραμπ.

Η εφημερίδα Sabah, η οποία έχει στενούς δεσμούς με την ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας, ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι οι κ. Μπόλτον και Κουσνέρ θα ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.