“Λευκές χειροπέδες” στη Ρώμη – Στον δρόμο ο στρατός – Χάος στις πτήσεις – ΦΩΤΟ

Χιονοθύελλα πλήτττει σήμερα τη Ρώμη, κάτι σπάνιο για την ιταλική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις μεταφορές, να κλείσουν νοσοκομεία και οι αρχές να καλέσουν τον στρατό για να βοηθήσει στον καθαρισμό των δρόμων.

Μόνο ένας διάδρομος λειτουργεί στο κύριο αεροδρόμιο της Ρώμης, το Φιουμιτσίνο. Το δεύτερο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας έκλεισε στη διάρκεια της νύκτας και εργάτες καθαρίζουν έναν διάδρομο για να ανοίξει και πάλι σήμερα.

Ιταλοί αξιωματούχοι των αερομεταφορών γνωστοποίησαν πως η Ryanair, η οποία χρησιμοποιεί το Τσαμπίνο ως κόμβο της στην Ιταλία, αποφάσισε να ματαιώσει όλες τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο αυτό. Όμως πρόσθεσαν πως τα περισσότερα άλλα κύρια αεροδρόμια της Ιταλίας είναι ανοικτά παρά τις καθυστερήσεις που σημειώνονται σε μερικές πτήσεις.

Πρόκειται για τη σφοδρότερη χιονόπτωση που πλήττει τη Ρώμη εδώ και έξι χρόνια και είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου εδώ και δεκαετίες. Η πόλη, η οποία δεν είναι εξοπλισμένη για να αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις με χιόνι, επειδή είναι σπάνιες, ζήτησε από άλλες περιοχές να στείλουν εκχιονιστικά για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των δρόμων.

Η Πιάτσα Βενέτσια, κεντρική πλατεία της Ρώμης όπου συνήθως επικρατούν μποτιλιαρίσματα και μια κακοφωνία από κορναρίσματα, ήταν σήμερα τα χαράματα αλλόκοτα άδεια, ήσυχη και λευκή.

Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ιερείς και φοιτητές θεολογίας έπαιζαν χιονοπόλεμο.

 

Τα σχολεία σήμερα στη Ρώμη παραμένουν κλειστά, με απόφαση της δημάρχου Βιρτζίνια Ράτζι. Το αποτέλεσμα είναι να έχει μειωθεί αισθητά η ούτως ή άλλως προβληματική κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους.

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία αποφάσισε και την κινητοποίηση του στρατού για να μπορέσουν να καθαρίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι διάφορες οδικές αρτηρίες από το χιόνι. Προβλήματα σημειώθηκαν σε κάποιους τοπικούς σταθμούς της ιταλικής πρωτεύουσας, με τα τρένα που δεν ήταν σε θέση να κυκλοφορήσουν. Επίσης πολλές συνδέσεις των αστικών συγκοινωνιών πραγματοποιούνται με δυσκολία.

Το κύμα έντονης κακοκαιρίας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και αύριο το βράδυ και πολλές συναντήσεις και πρωτοβουλίες που είχαν προγραμματισθεί για σήμερα και αύριο, ενόψει των εκλογών της 4ης Μαρτίου, αναβλήθηκαν. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία, η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της περασμένης νύχτας, άγγιξε το επίπεδο ρεκόρ των μείον τριάντα πέντε βαθμών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.