ΣΚΗΝΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ: ΙΕΡΕΙΣ ΕΚΑΨΑΝ βιβλία του Χάρι Πότερ και του Twilight [εικόνες]

Σκηνές από τον Μεσαίωνα εκτυλίχθηκαν στο Σαββατοκύριακο στην Πολωνία, καθώς καθολικοί ιερείς έκαψαν βιβλία των διάσημων σειρών του «Χάρι Πότερ» και του «Λυκόφωτος» («Twilight»), τα οποία θεωρούν ιερόσυλα.

«Υπακούμε στον Λόγο του Θεού», ανέφερε μέσω του Facebook η θρησκευτική οργάνωση «SMS των Ουρανών», η οποία οργάνωσε αυτό το κάψιμο των βιβλίων, αναρτώντας και φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται τρεις ιερείς να μεταφέρουν ένα κιβώτιο με βιβλία σε μια φωτιά που έχουν ανάψει έξω από μια εκκλησία. Μεταξύ αυτών των βιβλίων, ήταν αντίτυπα του «Χάρι Πότερ», του έφηβου «μάγου» που γέννησε η φαντασία της Βρετανίδας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και του «Λυκόφωτος» της Αμερικανίδας Στέφανι Μέγιερ που αφηγείται τις περιπέτειες του βαμπίρ Έντουαρντ Κάλεν.

Ιερείς έκαψαν βιβλία και άλλα αντικείμενα στην Πολωνία (Φωτο: Fundacja SMS ZNIEBA)

Ιερείς έκαψαν βιβλία και άλλα αντικείμενα στην Πολωνία (Φωτο: Fundacja SMS ZNIEBA)

Εκτός από τα βιβλία έριξαν στην πυρά και διάφορα αντικείμενα, όπως μια αφρικανική μάσκα, μια ομπρέλα «Hello Kitty» και ένα ινδουιστικό αγαλματίδιο, ενώ ταυτόχρονα προσεύχονταν.

Βιβλία και άλλη αντικείμενα στην πυρά (Φωτο: Fundacja SMS ZNIEBA)Βιβλία και άλλη αντικείμενα στην πυρά (Φωτο: Fundacja SMS ZNIEBA)

Σύμφωνα με τον Γιαν Κουτσάρσκι, εξορκιστή και ιερέα σε αυτήν την ενορία της Παναγίας-Μητέρας της Εκκλησίας του Γκντανσκ, στη βόρεια Πολωνία, ο στόχος «δεν ήταν να καούν τυχαία βιβλία αλλά αντικείμενα που σχετίζονται με τη μαγεία και τον αποκρυφισμό». Παραδέχτηκε επίσης ότι εκτός από τα βιβλία έκαψαν αντικείμενα όπως διάφορα φυλαχτά που έφεραν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. «Είναι καιρός να βάλουμε κάποια τάξη», είπε.

Η αρχιεπισκοπή της Πολωνίας και ο τοπικός επίσκοπος επιβεβαίωσαν το γεγονός, όμως αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο. Σήμερα το βράδυ ωστόσο, ο εκπρόσωπος της επισκοπής του Κοζαλίν, όπου εδρεύει το ίδρυμα «SMS των Ουρανών», καταδίκασε το κάψιμο των βιβλίων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα «τους πνευματικούς κινδύνους που συνδέονται με τον αποκρυφισμό και τη μαγεία» οι οποίοι έχουν «καταστροφικές συνέπειες για πολλούς ανθρώπους».

Εκτός από τα βιβλία έριξαν στην πυρά και διάφορα αντικείμενα, όπως μια αφρικανική μάσκα, μια ομπρέλα «Hello Kitty» και ένα ινδουιστικό αγαλματίδιο (Φωτο: Fundacja SMS ZNIEBA)Εκτός από τα βιβλία έριξαν στην πυρά και διάφορα αντικείμενα, όπως μια αφρικανική μάσκα, μια ομπρέλα «Hello Kitty» και ένα ινδουιστικό αγαλματίδιο (Φωτο: Fundacja SMS ZNIEBA)

Η ανάρτηση της οργάνωσης «SMS των Ουρανών» έγινε πολύ σύντομα viral, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. “Θα ήθελα να πιστέψω ότι πρόκειται για κάποιο αστείο (…) Σοβαρολογούμε; Καίνε οι άνθρωποι φανταστική λογοτεχνία του 21ου αιώνα κατά τη διάρκεια μιας κακόγουστης τελετής;» έγραψε ένας χρήστης του Facebook.

Άλλοι όμως ενέκριναν την πρωτοβουλία των ιερέων: «Ξεφορτωθείτε ό,τι δυσαρεστεί τον Θεό και θα δείτε πώς θα αλλάξει η ζωή σας», έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.