ΡΩΣΙΑ: ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ περί στρατιωτικής επιχείρησης στη Βενεζουέλα

Διαψεύδει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στις αναφορές των ΗΠΑ ότι Ρώσοι στρατιώτες έχουν μεταβεί στη Βενεζουέλα, κάνοντας λόγο για «αβάσιμους ισχυρισμούς».

«Η άφιξη των ειδικών της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας εξακολουθεί να ενοχλεί την Ουάσινγκτον. Η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές το γιατί οι ειδικοί της έφθασαν στο Καράκας. Δεν πρόκειται για «στρατεύματα»» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Επομένως, όλοι οι ισχυρισμοί ότι η Μόσχα διεξάγει “στρατιωτική επιχείρηση” στη Βενεζουέλα είναι απολύτως αβάσιμοι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ζαχάροβα.

Υπενθυμίζεται ότι δύο αεροπλάνα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έφθασαν το περασμένο Σάββατο έξω από το Καράκας. Πιθανολογείται ότι μετέφεραν σχεδόν 100 στελέχη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και προσωπικό της κυβερνοασφάλειας.

Η Μόσχα ανακοίνωσε πως έστειλε στρατιωτικούς στη Βενεζουέλα βάσει συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας. Επέμεινε ωστόσο πως δεν συνιστούν απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα, όπως ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ…

Πηγή: https://www.in.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.