Αυτή η γυναίκα ίσως γίνει πρωθυπουργός της Γαλλίας αν εκλεγεί ο Εμανουέλ Μκαρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν ο νικητής του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών και το φαβορί για την γαλλική προεδρία.
Σύμφωνα με το γαλλικό αποκαλυπτικό περιοδικό Marianne σε περίπτωση που τελικά ο Μακρόν είναι ο επόμενος Γάλλος πρόεδρος, τότε η Λοράνς Παριζό πιθανότατα να είναι και η επόμενη πρωθυπουργός της χώρας.
Η Λοράνς Παριζό ήταν πρόεδρος του γαλλικού ΣΕΒ ως το 2013 σήμερα είναι αντιπρόεδρος και μέτοχος κατά 75% της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ifop, την οποία αγόρασε.
Η 57χρονη Παριζό είναι κόρη του ιδρυτή του Ομίλου Παριζό, μεγάλη βιομηχανία επίπλων στη Γαλλία. Οι γονείς της είναι ανάμεσα στις 200 πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας. Ευρωπαία εκ πεποιθήσεως, υποστήριξε τον Φρανσουά Ολάντ. Είναι μέλος του δσ της τράπεζας BNP Paribas, της γαλλικής ΔΕΗ (EDF), της Michellin κλπ.
Αμέσως μετά την επικράτηση του Μακρόν στον πρώτο γύρο η Παριζό δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο στην νέα κυβέρνηση.
«Θα ήθελα να δουλέψω στην ομάδα, με την ευρεία έννοια. Δεν ξέρω τι θα προτείνει ο Εμανουέλ Μακρόν, θα μπορούσε να είναι εντός της κυβέρνησης, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες αποστολές να αναλάβει κανείς για το όφελος της Γαλλίας», δήλωσε στο ραδιόφωνο France Info.
«Έχω πει πολλές φορές ότι είναι διαθέσιμη να κάνω πράγματα, Έχω εμπειρία, είμαι αξιόπιστη. Επομένως είμαι έτοιμη», έχει δηλώσει.
Η Λοράνς Παριζό είχε εκδηλώσει την στήριξή της στον Μακρόν από καιρό και σύμφωνα με το περιοδικό Marianne και του έχει πλέξει πολλές φορές το εγκώμιο. Τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο «έξυπνο, προσιτό και ρεαλιστή». 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.