Φορολογικό παράδεισο θέλει να κάνει την Αμερική ο Τραμπ

O Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα το περίγραμμα της φορολογικής μεταρρύθμισης που προτείνει, το οποίο προβλέπει τη μείωση της φορολογίας των αμερικανικών επιχειρήσεων, πολυμετοχικών και ατομικών, στο 15% από 35% και πλέον. Παράλληλα, προβλέπεται μείωση της φορολογίας γα τον μέσο Αμερικανό πολίτη.
Στη μονοσέλιδη σύνοψη των προτάσεων τους, που παρουσιάσθηκαν σε ενημέρωση που έκανε ο Λευκός Οίκος, σημειώνεται ότι ο Τραμπ θέλει, επίσης, να μειώσει τον αριθμό των φορολογικών κλιμακίων σε τρία από επτά, να διπλασιάσει τις εκπτώσεις δαπανών που μπορούν να ζητήσουν οι Αμερικανοί με τις φορολογικές δηλώσεις τους και να καταργήσει τον φόρο περιουσίας και τον εναλλακτικό κατώτατο φόρο.
Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, μόνο το Κογκρέσο μπορεί να επιβάλει μεγάλες φορολογικές αλλαγές. Τα μέλη του Κογκρέσου χαιρέτισαν αρχικά το σχέδιο του Τραμπ ως σημείο εκκίνησης για περαιτέρω συζήτηση στη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.