Αντάλλαξαν πυρά Μακρόν και Λεπέν – Τίποτα δεν έχει κερδηθεί, τονίζει ο κεντρώος υποψήφιος

Απάντηση στους επικριτές του, που τον κατηγορούν ότι συμπεριφέρεται σαν να έχει ήδη κερδίσει τη γαλλική προεδρία, μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο των εκλογών, έδωσε ο κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν, στρέφοντας τα πυρά του κατά της αντιπάλου του, της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.
“Τίποτα δεν κερδήθηκε”, ξεκαθάρισε ο Μακρόν μιλώντας σε δημοσιογράφους. “Δε σκέφτηκα ούτε για ένα λεπτό ότι κερδήθηκε. Η μάχη μου είναι να νικήσω τη Μαρίν Λεπέν”.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, ο Μακρόν κατηγόρησε τη Λεπέν ότι θα έφερνε την καταστροφή στη γαλλική οικονομία και θα δίχαζε τη χώρα με το μίσος της. “Όταν ακούω τα σλόγκαν, το ύφος και τις χειρονομίες της κυρίας Λεπέν, βλέπω περισσότερη ωμότητα από την πλευρά της απ’ ό,τι από τη δική μου. Το σχέδιο της ωμότητας, το σχέδιο της βίας και της απόρριψης δεν είναι στην πλευρά μου”, σημείωσε.
Από την πλευρά της, η Λεπέν, που τη Δευτέρα πήρε “άδεια” από το κόμμα της, θέλοντας να δείξει ότι είναι η “υποψήφια του λαού”, και όχι του Εθνικού Μετώπου, επιτέθηκε στον Μακρόν, χαρακτηρίζοντάς τον “υποψήφιο των ολιγαρχών”.
“Ο αντίπαλός μου έχει ένα όραμα που είναι αδιόρατο. Έχει μάτια μόνο για τις μεγάλες πόλεις. Απευθύνεται σε αυτές”, είπε η Λεπέν, σχολιάζοντας ότι η ίδια επικεντρώνει την καμπάνια της στις αγροτικές περιοχές της Γαλλίας.
“Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει. Η ολιγαρχία έχει ήδη εγκαταστήσει τον Εμανουέλ Μακρόν στη θέση του προέδρου. Οι πολίτες θα επιφυλάξουν μία μεγάλη έκπληξη για την ολιγαρχία”, δήλωσε η ίδια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.