Bild: Συνωμοσία Τσίπρα – Τραμπ για να πληγεί η Γερμανία!!

Δημοσίευμα με τίτλο «Boomdesrepublik: Γι αυτό όλος ο κόσμος ζηλεύει το εμπορικό μας πλεόνασμα» φιλοξενούσε στο χθεσινό της φύλλο η γερμανική εφημερίδα «Bild», κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με την εκρηκτική ανάπτυξη της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης.
Στη φωτογραφία του άρθρου απεικονίζεται τόσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και οι υποψήφιοι για τη γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν, και Εμανουέλ Μακρόν. Φυσικά, από το «κάδρο» δεν θα μπορούσε να λείπει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
«Η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας και η κυριαρχία της στην παγκόσμια αγορά προκαλεί την οργή των άλλων οικονομικών δυνάμεων», σημειώνεται στο δημοσίευμα και προστίθεται: «το σήμερα προέλευσης «made in Germany» φοβίζει τον κόσμο».
Το ρεπορτάζ της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία γερμανικής εφημερίδας υποστηρίζει πως ηγέτες κρατών όπως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και υποψήφιοι για ηγετικές θέσεις, όπως ο Μακρόν και η Λεπέν, δημιουργούν ένα κλίμα κατά της γερμανικής οικονομίας, ωθούμενοι από τη ζήλεια τους για τις επιδόσεις του Βερολίνου και κυρίως, για το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.