Ιμπραήμ Καραγκιούλ: Να διαμελίσει την Τουρκία αποσκοπούσε ο πόλεμος στη Συρία

Έγιναν προσπάθειες για να διαδοθεί ο πόλεμος της Συρίας στην Τουρκία με στόχο τον διαμελισμό της, ισχυρίζεται με άρθρο του ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ, αρχισυντάκτης της ερντογανικής εφημερίδας Yeni Şafak.

Ο Καραγκιούλ αναφέρει ότι υπήρξαν προσπάθειες για τη διάδοση του πολέμου της Συρίας στην Τουρκία καθώς και ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία βοήθησαν την Τουρκία να εξουδετερώσει αυτή την απειλή ενισχύοντας παράλληλα τις θέσεις της.

Η μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία

Ο ίδιος περιγράφει τον «ατλαντικό άξονα» ως τη μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα του, τονίζοντας ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και το Ισλαμικό Κράτος έχουν χρησιμοποιηθεί με σκοπό να «πλήξουν» την Τουρκία.

Η τουρκική κυβέρνηση, όπως υποστηρίζεται, έχει αντιληφθεί την απειλή και συγκεκριμένα, ο πόλεμος στο Ιράκ και ο πόλεμος στη Συρία την βοήθησαν να καταλάβει ότι το σχέδιο ήταν ο «διαμελισμός της χώρας και η χάραξη ενός νέου χάρτη στην περιοχή».

Οι Ρώσοι τους έσωσαν

Σχολιάζεται επίσης ότι ήταν η διατήρηση στενών σχέσεων με τη Ρωσία αυτό που συνέβαλε στην εξουδετέρωση των απειλών με την επισήμανση ότι η Τουρκία δεν θα ήταν σε θέση να διεξάγει την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» καθώς και τις εισβολές στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν -στη βορειοδυτική Συρία- και στην Ιντλίμπ, εάν είχε παραμείνει κοντά στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Υποστηρίζεται στο ίδιο άρθρο ότι οι Ερντογάν και Πούτιν συνιστούν μία εγγύηση για το ασφαλές μέλλον της περιοχής.

Οι ΗΠΑ ευθύνονται για κάθε απειλή στην Τουρκία

Αναφέρεται ακόμη ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εκπληρώσει καμία από τις υποσχέσεις τους σε σχέση με τη Συρία καθώς και ότι είναι, στην πραγματικότητα, «υπεύθυνες για κάθε απειλή και επίθεση που έχει ως στόχο την Τουρκία».

Υποστηρίζεται επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν αναμένεται να βοηθήσουν την Τουρκία να αντιμετωπίσει τις απειλές στη Μανμπίτζ και στα ανατολικά του Ευφράτη καθώς και ότι οι ελιγμοί που πραγματοποίησαν έγιναν για να «κερδίσουν λίγο χρόνο».

Πούτιν και Ερντογάν θα ορίζουν την περιοχή

Στα καταληκτικά σχόλια του άρθρου, επισημαίνεται η κρισιμότητα της ενδυνάμωσης της σχέσης εμπιστοσύνης με τη Ρωσία καθώς και ότι οι Ερντογάν και Πούτιν είναι δύο ηγέτες που μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα στην περιοχή, όχι μόνο στη Συρία, αλλά και σε άλλα μέρη της περιοχής.

Για τον λόγο αυτό, όπως υπογραμμίζεται, η επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στη Ρωσία ήταν πολύ σημαντική.

Να σημειωθεί ότι ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ απηχεί 100% τις απόψεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για αυτό και είναι γνωστός ως φερέφωνο του σουλτάνου.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε χάρτη ενός πιθανού διαμελισμού της Τουρκίας, όπως δημοσιεύτηκε σε τουρκική εφημερίδα το 2017. Το τουρκικό δημοσίευμα μιλούσε για σχέδιο που θα υλοποιούνταν το 2023 και είχε καταστρωθεί από το Ισραήλ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.