Στο «κόκκινο» η αγωνία για το δίχρονο παιδί που έπεσε σε πηγάδι βάθους 100 μέτρων – Δεν το βρίσκουν

«Βρήκαμε μια τούφα μαλλιά και τα τεστ DNA που διεξήχθησαν πιστοποιούν ότι ανήκουν στο παιδί» εξήγησε στο Cadena SER ο νομάρχης της Ανδαλουσίας, Αλφόνσο Ροντρίγκεθ Γκόμεθ.

Τα μαλλιά που βρέθηκαν αποτελούν την πρώτη αδιάψευστη απόδειξη ότι ο Χουλέν βρίσκεται εκεί. Έως σήμερα, το μοναδικό στοιχείο ήταν ένα σακουλάκι με καραμελίτσες που είχε βρεθεί στο πηγάδι.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, το παιδάκι έπαιζε την Κυριακή σε μια έκταση στο Τοταλάν, ένα χωριό κοντά στη Μάλαγα, στη νότια Ισπανία, ενώ οι γονείς του έτρωγαν σε κοντινή απόσταση, όταν έπεσε στο πηγάδι.

Οι αρχές δεν έχουν κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι το παιδί είναι ζωντανό.

«Υπάρχει μια ελπίδα ότι ζει, όμως εξασθενεί κάθε λεπτό που περνάει» υπογράμμισε χθες ο Μιγκέλ Άνχελ Εσθάνο, ο δήμαρχος του Τοταλάν.

Οι γονείς του 2χρονου νιώθουν «νεκροί, όμως με την ελπίδα ότι ένας άγγελος θα μας βοηθήσει να τον βγάλουμε ζωντανό» δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο πατέρας του, Χοσέ.

 

Μια ομάδα ψυχολόγων βρίσκεται στο πλευρό των γονέων, που «είναι καταρρακωμένοι», είπε τη Δευτέρα στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο η Έλενα Τρίχο, η εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ανδαλουσίας.

Η επιχείρηση είναι πρωτόγνωρη στην Ισπανία λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι αρχές.

Ο Χουλέν θα μπορούσε να έχει σφηνωθεί κάτω από πέτρες, σε βάθος 71 μέτρων, εξήγησε στον Τύπο ο Άνχελ Βιδάλ, ένας μηχανικός που συμμετέχει στην επιχείρηση.

Για να βρουν το παιδί, οι αρχές αποφάσισαν να σκάψουν δύο τούνελ, ένα παράλληλο με το πηγάδι και ένα άλλο πλαγίως, από το βουνό, επιχειρώντας να φθάσουν στο σημείο όπου ο Χουλέν ενδέχεται να βρίσκεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Συνεργαζόμαστε με μία τοπογράφο (…) είναι πολύ περίπλοκο» σημείωσε ο Βιδάλ, αποφεύγοντας μια εκτιμήση σχετικά με τη διάρκεια των εργασιών προκειμένου να μην δώσει «φρούδες ελπίδες».

Μεταξύ των 9 εταιρειών που συμμετέχουν στις έρευνες βρίσκεται η Stockholm Precision Tools AB, μια σουηδική εταιρεία που συνέβαλε το 2010 στη διάσωση των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή, που είχαν παραμείνει για 69 ημέρες εγκλωβισμένοι κάτω από τη γη.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.