ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΟ ΚΑΙΡΟ! Εντυπωσιακές εικόνες από την αμμοθύελλα – pics

Στο Κάιρο επικράτησε πανικός με τον κόσμο να τρέχει να καλυφθεί μέσα στα κτίρια της πόλης, την ίδια ώρα που ένα μεγάλο σκούρο πορτοκαλί σύννεφο έπνιγε στην πόλη. Πολλοί μάλιστα χρησιμοποίησαν μάσκες για να προστατευθούν από την άμμο.

photo reuters

photo reuters

Οι οδηγοί δεν μπορούσαν να κινηθούν σε κεντρικές λεωφόρους εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας στο Κάιρο και στις άλλες παραλιακές πόλεις.«Το χρώμα της ατμόσφαιρας αλλάζει. Υπάρχει ένα είδος ομίχλης. Κανείς δεν μπορεί να δει καθαρά. Επομένως, ελπίζω ο Θεός να μας βοηθήσει να το ξεπεράσουμε αυτό, δεδομένου ότι οδηγούμε μηχανές» είπε ο Μαχμούντ.

photo reuters

photo reuters

Προβλήματα υπήρχαν και στο αεροδρόμιο στο Κάιρο λόγω της αμμοθύελλας με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλές καθυστερήσεις στις πτήσεις. Η Αρχή Λιμένων της Ερυθράς Θάλασσας έκλεισε τα λιμάνια του Σουέζ και της Ζεϊτιγιάτ στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας, των ισχυρών ανέμων και των μεγάλων κυμάτων, ενώ στην Αλεξάνδρεια τα δρομολόγια των πλοίων έχουν ανασταλεί για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

photo reuters

Το υπουργείο Υγείας συστήνει στους πολίτες που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο Κάιρο και τις υπόλοιπες πόλεις που έχουν πληγεί από την αμμοθύελλα….

Πηγή: https://www.newsit.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.