Οι 100 μέρες του Τραμπ: Τι υποσχέθηκε και τι έκανε

Δείτε μια ψυχρή αποτίμηση των πρώτων 100 ημερών του Ντόναλντ Τραμπ σε επίπεδο εξαγγελιών και πράξεων καθώς και επίπεδο υλοποίησης εν εξελίξει ενεργειών του.
Αν και ακόμα δεν έχουν συμπληρωθεί οι πρώτες 100 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου των ΗΠΑ το Crisis Monitor καταγράφει μέσω διαδραστικής και διαρκώς ανανεούμενων πινάκων του Graphiq-Reuters τις ενέργειες του και την υλοποίηση των προεκλογικών του υποχρεώσεων. Τα προεδρικά διατάγματα για το μεταναστευτικό, το τείχος στο Μεξικό και οι εμπορικές συνθήκες από τις οποίες αποσύρθηκαν οι ΗΠΑ τα πρώτα δείγματα γραφής.

https://www.youtube.com/watch?v=S02SNC8xpzUrn
Όχι ένα, ούτε δύο αλλά 133 ψέμματα μέτρησε η Washington Post να βγαίνουν από το στόμα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Είτε πρόκειται για μία «εναλλακτική» ματιά στα γεγονότα, είτε πρόκειται για τρομοκρατικές ενέργειες που δεν έγιναν ποτέ, όπως στην περίπτωση της Σουηδίας, η αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται να μην διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με την αλήθεια.

Η Washington Post λοιπόν καταμέτρησε πόσες φορές έχει πει ψέμματα ο Ντόναλντ Τραμπ, από την ημέρα της ορκωμοσίας του. Και το αποτέλεσμα; 133! Δηλαδή κάπου 4 κάθε ημέρα.

Η αρμόδια ομάδα τεκμηρίωσης της αμερικανικής εφημερίδας έχει αναλάβει να ελέγξει όλες τις δηλώσεις που θα κάνει ο Τραμπ τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του.

Και το μέχρι τώρα αποτέλεσμα είναι σαφές: «ακόμη και τώρα που είναι πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει την ίδια κλίση προς αμφίβολες, παραπειστικές και ψευδείς δηλώσεις, που εμφάνιζε κι όταν ήταν υποψήφιος για το ύπατο αξίωμα της χώρας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Ακόμη, αναφέρει ότι ο αμερικανός πρόεδρος κάνει πολύ συχνά τις ίδιες, ψευδείς δηλώσεις παρ’ όλο που τα λεγόμενά του έχουν ήδη διαψευστεί.

Ακόμη, η Washington Post επιχειρεί και μια θεματική κατάταξη αυτών των παραπλανητικών δηλώσεων του Τραμπ:

1) Σχετικά με τη μετανάστευση: 24

2) Σχετικά με τη ζωή του: 18

3) Σχετικά με τις θέσεις εργασίας: 17


Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα της μετανάστευσης και το απαγορευτικό διάταγμα του προέδρου, αποτέλεσαν και τα δύο πολύ συχνά «θύματα» των ψευδών δηλώσεων του προέδρου.
https://www.graphiq.com/vlp/gyOWlz6Pnlb

Ακολουθεί λίστα με τα προεδρικά διατάγματα που έχει εκδώσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ
https://www.graphiq.com/vlp/jP5SaVynQ6p
Η πορεία των αμερικανικών χρηματιστηρίων από τις εκλογές μέχρι σήμερα
https://www.graphiq.com/vlp/89axd6AV7U1
Οι θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες του

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.