Ζάεφ: Ζήτω η Μακεδονία, ζήτω η Βόρεια Μακεδονία

Για πρώτη φορά ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε δημοσίως το νέο όνομα της χώρας του όπως επικυρώνεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών. “Ζήτω η Μακεδονία! Ζήτω η Βόρεια Μακεδονία! “, δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ο οποίος παράλληλα, ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές να επικυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να κάνουν ένα θετικό βήμα: “Ενώ η συμφωνία Πρεσπών έλαβε το πράσινο φως στα Σκόπια, εναπόκειται τώρα στην Ελλάδα να επικυρώσει αυτή τη συμφωνία. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι θα είναι η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και θα ενθαρρύνει τις άλλες 28 χώρες να πράξουν το ίδιο”, υπογράμμισε.

Όπως γράφει το Independent Balkan News Agency, εάν η συμφωνία επικυρωθεί στην Ελλάδα, τότε η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ. Έπειτα από αυτό, τα Σκόπια πρέπει να ενημερώσουν όλες τις χώρες του κόσμου για τη νέα απόφαση. Αλλά εάν το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν επικυρώσει τη Συμφωνία, τότε αυτή αποτυγχάνει.

Πηγή: ibna.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.