Τουρκία: Ο Ντεμιρτάς θα προσφύγει κατά της υποψηφιότητας Ερντογάν στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο

Ισχυριζόμενος ότι η υποψηφιότητα του προέδρου του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι παράνομη, ο πρώην Συμπρόεδρος του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, δήλωσε ότι θα υποβάλει αναφορά στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) .

Από τη στιγμή που η Λαϊκή Συμμαχία ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών, ήρθε στο προσκήνιο η επανεκλογή του σημερινού προέδρου του AKP Ερντογάν.

 Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρώην Συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), ο οποίος είναι φυλακισμένος εδώ και 6 χρόνια στις φυλακές της Αδριανούπολης, δήλωσε ότι είναι παράνομο ο Ερντογάν να είναι υποψήφιος πρόεδρος για τρίτη φορά σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Θα υποβάλω αίτηση στο YSK»

Ο Ντεμιρτάς δήλωσε ότι είναι πιθανό ο Ερντογάν να είναι υποψήφιος παράνομα και παράνομα και χρησιμοποίησε τις ακόλουθες εκφράσεις στην ανάρτηση:

«Θα υποβάλω αναφορά στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) κατά της υποψηφιότητας Ερντογάν.

 Είναι ο Ερντογάν ο βασιλιάς που δεν τον δεσμεύουν οι νόμοι; 

Συγγνώμη, δεν ξέρω τον βασιλιά. 

Η υποψηφιότητα Ερντογάν είναι παράνομη και αθέμιτη, αφού δεν έχει δίπλωμα και αν έχει δεν θα είναι πρόεδρος για τρίτη φορά. 

Η αποδοχή της υποψηφιότητας Ερντογάν από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο δεν αλλάζει αυτό το γεγονός. Μόνο  που το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο γίνεται εταίρος σε άλλο έγκλημα».

The Hellenic Information Team

               

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.