Ξανά σε εκλογές η Βουλγαρία – Τέταρτη φορά σε 18 μήνες

Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα Κυριακή (2/10) στη Βουλγαρία, για τέταρτη φορά σε 18 μήνες.

Μετά από τις προγραμματισμένες εκλογές του Απριλίου 2021 και δύο ακόμη πρόωρες εκλογές, πρόκειται τώρα για την τρίτη κατά σειρά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Παρόλα αυτά δεν είναι σαφές αν αυτή η τέταρτη απόπειρα θα καταφέρει να δώσει ένα τέλος στην πολιτική κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα.

Το GERB του Μπόικο Μπορίσοφ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στις κομματικές προτιμήσεις όσων έχουν αποφασίσει σταθερά να ψηφίσουν.

Το κόμμα του πρώην Πρωθυπουργού λαμβάνει υποστήριξη 25,2%. Το «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» με 16,5%, αναδεικνύεται ως η δεύτερη πολιτική δύναμη, αλλά έχει σημειώσει απώλειες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από αντιπροσωπευτική έρευνα της Alpha Research σε εθνικό επίπεδο, κατά τη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 2ας Οκτωβρίου.

Το μειονοτικό τουρκικό «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθερίας» (MRF) έχει δυναμική με 13,1% και η ψήφος του εξωτερικού θα μπορούσε να αποδειχθεί κλειδί για την ιδιαίτερη θέση του.

Τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν τη νύχτα της 2ης προς 3η Οκτωβρίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.