Αισιοδοξία στο ΝΑΤΟ για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας – “Θα βρεθεί τρόπος για συναίνεση”

Πεπεισμένος ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα εξετάσουν με «εποικοδομητικό τρόπο» ένα ενδεχόμενο αίτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας, δήλωσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Μίρτσεα Τζεοάνα, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στο Βερολίνο.

Σε ό,τι αφορά τις τουρκικές ανησυχίες, ο κ. Τζεοάνα δήλωσε ότι εφόσον οι δύο χώρες υποβάλουν αίτημα ένταξης, «θα είμαστε σε θέση να τις καλωσορίσουμε».

“Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος και εξέφρασε ανησυχίες που αντιμετωπίζονται μεταξύ φίλων και συμμάχων”, δήλωσε ο Μίρτσεα Τζεοάνα σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του NATO στο Βερολίνο.

“Είμαι πεπεισμένος ότι αν οι χώρες αυτές αποφασίσουν να επιδιώξουν ένταξη στο NATO, θα μπορέσουμε να τις υποδεχθούμε, να βρούμε όλες τις συνθήκες για να επιτευχθεί συναίνεση”, πρόσθεσε.

Tι είπε για τη νίκη της Ουκρανίας στη Eurovision

Η νίκη της Ουκρανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision δείχνει “την τεράστια υποστήριξη από τον κόσμο” στη χώρα αυτή στην οποία επιτέθηκε η Ρωσία, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του NATO.

“Είδαμε χθες (Σάββατο) την τεράστια υποστήριξη από τον κόσμο σε όλη την Ευρώπη (…) Βεβαίως, το τραγούδι ήταν υπέροχο, είναι υπέροχο”, υπογράμμισε ο Τζεοάνα πριν από την σύνοδο για δεύτερη ημέρα σήμερα των υπουργών Εξωτερικών του NATO στο Βερολίνο.

Οι Ρώσοι “εξαπέλυσαν τον πιο βάναυσο και κυνικό πόλεμο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”, πρόσθεσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.