Γερμανία: Το εμπάργκο στη Ρωσία θα οδηγήσει την Ευρώπη σε ενεργειακό «τσουνάμι» και κρίση όμοια με του Β’ ΠΠ

Αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές ενεργειακό «τσουνάμι» θα βρεθεί η Ευρώπη σε περίπτωση που επιβληθεί ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία, σύμφωνα με όσα αναφέρει νέα μελέτη που ανατέθηκε από το γερμανικό Ίδρυμα Hans Böckler.

Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο του Mannheim την Δευτέρα, ένα ενεργειακό εμπάργκο κατά της Ρωσίας θα οδηγούσε σε μια ιστορική οικονομική κρίση στη Γερμανία. Η διακοπή της παροχής ρωσικής ενέργειας θα μείωνε την οικονομική παραγωγή έως και δώδεκα τοις εκατό εντός του πρώτου έτους, προκαλώντας οικονομική ζημιά σχεδόν μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ.

Ένα ενεργειακό εμπάργκο «θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε μια οικονομική κρίση, την οποία Γερμανία έχει να βιώσει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», προειδοποίησε. ο οικονομολόγος Tom Cancer που πραγματοποίησε την ανάλυση.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, η έλλειψη φυσικού αερίου από μόνη της θα οδηγούσε σε οικονομικό έλλειμμα τουλάχιστον 3 έως 8%.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Bloomberg, η ρωσική απαγόρευση ενέργειας θα επιδείνωνε τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο με επιπτώσεις στην αγορά εργασίας!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.