Μεντβέντεφ: Οι ΗΠΑ διεξάγουν «πόλεμο δια αντιπροσώπου» εναντίον της Ρωσίας

Την ψήφιση του αμερικανικού πακέτου βοήθειας 40 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία σχολίασε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι διεξάγουν «πόλεμο δια αντιπροσώπου» εναντίον της Ρωσίας.

Σε μήνυμά του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ ανέφερε ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα υποφέρει και ότι το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο την Τρίτη είναι μια προσπάθεια «να επιφέρει μια σοβαρή ήττα στη χώρα μας και να περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική επιρροή της στον κόσμο».

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μεντβέντεφ είπε ακόμα:

«Δεν θα λειτουργήσει. Το πιεστήριο με το οποίο η Αμερική αυξάνει συνεχώς το ήδη διογκωμένο δημόσιο χρέος της θα σπάσει πιο γρήγορα».

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος διατελεί αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας από τότε που παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον Ιανουάριο του 2020, είναι πιστός υποστηρικτής του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα και τα παντοπωλεία των ΗΠΑ οφείλονται σε αυτό που αποκάλεσε «ρωσοφοβικές Αρχές» της Αμερικής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι χρησιμοποιεί το πακέτο βοήθειας για να «χρεώσει» την Ουκρανία.

Υποστήριξε επίσης ότι οικειοποιήθηκε τα αποθέματα σιτηρών της χώρας αντί πληρωμής.

«Η Ουάσιγκτον θέλει ένα Γολοντομόρ στην Ουκρανία», έγραψε, αναφερόμενος στον λιμό της δεκαετίας του 1930 που σκότωσε εκατομμύρια Ουκρανούς όταν ήταν ακόμη μέρος της Σοβιετικής Ένωσης υπό τον Στάλιν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.