Προειδοποίηση Σολτς στους Γερμανούς: «Η Ρωσία μπορεί να μας κόψει το φυσικό αέριο…»

Ο κ. Όλαφ Σολτς σε δηλώσεις του από το Τόκιο διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο αυτό. «Πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος. Και ήμασταν ήδη από την αρχή του πολέμου και γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο κ. Σολτς από το Τόκιο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. «Κάνουμε τα πάντα ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι, διότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα συμπεριφερθεί ο αρχηγός του Κρεμλίνου», πρόσθεσε Γερμανός Καγκελάριος.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ο κ. Σολτς εκτίμησε ότι είναι πολύ αποτελεσματικές και ότι η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι προκαλούν μεγάλη ζημιά στις αναπτυξιακές δυνατότητές της.

«Οι κυρώσεις θα χρησιμοποιηθούν για να τελειώσει ο πόλεμος και να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα, προκειμένου η Ουκρανία να μπορεί και πάλι να αναπτύξει την κυριαρχία της», τόνισε ο κ. Σολτς και διευκρίνισε ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση δεν θα τελειώσουν εάν η Ρωσία προσφέρει μια κατάπαυση του πυρός λόγω εδαφικών κερδών, παρά μόνο με πλήρη απόσυρση των στρατευμάτων της από την Ουκρανία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.