«Ολοκληρωτικό πόλεμο» προανήγγειλε ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Για πρώτη φορά στην σημερινή ομιλία του, ο Πούτιν διαχώρισε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς από αυτές στην υπόλοιπη Ουκρανία. Προφανώς, αυτό οφείλεται στην ενσωμάτωση στον φιλορωσικό χώρο των εδαφών των περιοχών Kherson, Zaporozhye και Kharkiv.

Ο Πούτιν σημείωσε και πάλι ότι «όλα τα καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία στο Ντονμπάς και την Ουκρανία θα εκπληρωθούν άνευ όρων». Για πρώτη φορά όμως, ο Πρόεδρος της Ρωσίας απομακρύνθηκε από το θέμα της προστασίας μόνο των πρώην ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας και κατέστησε σαφές ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας «θα πάνε ως το τέλος» και η Μόσχα σχεδιάζει να εδραιώσει τη ρωσική κυριαρχία όχι μόνο στο Ντονμπάς, αλλά και στις περιοχές Kherson και Zaporozhye της Ουκρανίας.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει τη δημιουργία αντιρωσικών εδαφών γύρω από όλη τη χώρα», τόνισε ο Πούτιν. Έτσι, γίνεται σαφές ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συνεχίσουν να προελαύνουν στην περιοχή του Αζόφ προς τα δυτικά προκειμένου να θέσουν τον πλήρη έλεγχο στις περιοχές Νικολάεφ και Οδησσό της Ουκρανίας.

Το ίδιο θα συμβεί και στην περιοχή του Χάρκοβο.

Είναι βέβαιο ότι ακόμα κι αν καταλάβει αυτά τα εδάφη, πάλι δεν θα σταματήσει. Όπως γράφαμε από την πρώτη στιγμή, αυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.