Ολοσχερής υποταγή της κυβέρνησης στις εντολές ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Παναγιωτης Αποστολου

Με πρόσχημα την κρίση στην Ουκρανία, που η Δύση θεωρούσε πως βρίσκεται εκτός ελέγχου, πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες πριν την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας (24/2/2022) διαδοχικά ραντεβού της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, αλλά και το δικό μας Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου (20/2/2022)!

Βέβαια η “πληροφόρηση” που είχε ο ελληνικός λαός από τα Συστημικά ΜΜΕ της πατρίδος μας, ήταν πως σε αυτές τις συναντήσεις μονοπωλήθηκε η διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία και το πακέτο των οικονομικών κυρώσεων που θα επιβάλλονταν στη Ρωσία!

Αλλά η δική μας πληροφορία ήταν (και η οποία επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια), πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός συζήτησε με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ζητήματα αμερικανικού ενδιαφέροντος, όπως φέρεται να υποσχέθηκε και να δεσμεύθηκε, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φέρει στη Βουλή των Ελλήνων για κύρωση την αναβαθμισμένη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), δηλαδή τη Συμφωνία που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο συμφερόντων των ΗΠΑ στην Ν.Α. Μεσόγειο!

Αλλά η συζήτηση περιλάμβανε και Ελληνοτουρκικά ζητήματα (;;;)! Όπως η συνεκμετάλλευση – συνδιαχείριση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο Πέλαγος από ΗΠΑ και Τουρκία, το οποίο (Αιγαίο) άλλος ένας “λαγός” των αμερικανικών συμφερόντων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θεωρεί πως δεν είναι “Ελληνική λίμνη”!

Ζητήματα που προφανώς πρέπει να έχουν υλοποιηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση μέχρι της μετάβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, όπου στην Αμερικανική Πρωτεύουσα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν;

Ωστόσο από το πουθενά για τους αφελείς, στις 13 Μαρτίου 2022 προέκυψε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν, που αντικειμενικοί αναλυτές χαρακτήρισαν ως απαράδεκτη αυτήν την πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού!

Μια συνάντηση που αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – από την επιθυμία των ΗΠΑ για “τακτοποίηση” ζητημάτων του Αιγαίου Πελάγους, όπως είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών μας και η μοιρασιά του ορυκτού μας πλούτου στο Αρχιπέλαγος!

Συνάντηση που ικέτευσε, ο σε όλα ναι των προσταγών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ Έλληνας Πρωθυπουργός, στέλνοντας και πολεμικό υλικό στο καθεστώς της Ουκρανίας, αντίθετα με τον Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος για άλλη μια φορά παραμένει χρήσιμος ουδέτερος, αφού εξακολουθεί να είναι στο ΝΑΤΟ η Τουρκία, δεν αποδέχεται τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά της Ρωσίας και έκλεισε τα στενά του Βοσπόρου! Μια ενέργεια που πάλι από αντικειμενικούς αναλυτές, ωφέλησε την Ρωσία από τη στιγμή που ο Στόλος της ήταν ήδη μέσα!

Η Τουρκία, που δεν ακυρώνει την πολεμική συμφωνία αγοράς πυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία, παρά τις κραυγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!

Έτσι την επομένη αυτής της συνάντησης, γράφτηκαν διθύραμβοι στα τουρκικά ΜΜΕ, όπως στην εφημερίδα Hurriyet, η οποία κυκλοφόρησε με τίτλο: «Το Αιγαίο να γίνει θάλασσα ειρήνης», από τη στιγμή μάλιστα που εξακολουθεί να ισχύει το cazus belli (αφορμή πολέμου) της Τουρκίας κατά της Ελλάδος!

Φυλάκισαν τους Έλληνες οπαδούς του Χίτλερ, αλλά τους αντίστοιχους Ουκρανούς τους έφεραν στη Βουλή των Ελλήνων…

Αλλά μετά την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε ολοσχερώς απέναντί του την Ρωσία, η οποία συμπεριέλαβε την Ελλάδα στις “μη φιλικές χώρες”, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα από τη Δύση!

Ακολούθως είχαμε την προ ημερών, όλως παρανοϊκή απόφαση των Μητσοτάκη – Δένδια να απελάσουν 12 μέλη των διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ρωσίας, με συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας και την ταυτόχρονη αντίδραση της Ρωσίας προς την Ελλάδα, με την απειλή, πως αυτές οι ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες!

Ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που ευθυγραμμίζονται με τις εντολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και που δυστυχώς ακολουθούν πειθήνια και άλλα κράτη της Ευρώπης (εκτός της Ελλάδος), όπως, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Δανία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ρουμανία!

Ωστόσο η κυβερνητική ενέργεια, πέραν πάσης λογικής, ήταν, να δοθεί η δυνατότητα στον πραξικοπηματία νεοναζιστή Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επικοινωνήσει με τον ελληνικό λαό, με ομιλία του στην ελληνική Βουλή! Μια διχασμένη Βουλή, αφού από την αίθουσα του Κοινοβουλίου απείχαν οι Κ.Ο. του ΚΚΕ, της “Ελληνικής Λύσης”, ενώ από το ΜέΡΑ25 υπήρξε εκπροσώπηση με τον βουλευτή Ηρακλείου Γιώργο Λογιάδη!

Όμως θα ήθελα να αναφέρω – όπως έγραψα σε άρθρο μου – πως κατ΄ εμέ δυο ήταν τα σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν αυτήν την ιλαροτραγωδία Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων!

Το πρώτο, πως πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν από τα έδρανα της Βουλής, μη υπακούοντας στην εντολή Αλέξη Τσίπρα και το δεύτερο, η υποτελής στάση των Κ.Ο. της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ οι οποίοι μετά το πέρας της ομιλίας Ζελένσκι σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκροτούσαν, σε αντίθεση με όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στην αίθουσα και οι οποίοι χειροκρότησαν καθιστοί!

Αλλά αυτή η γλυκανάλατη και επικίνδυνη ομιλία Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή, αυτοακυρώθηκε από μόνη της, προκαλώντας έκρηξη οργής στα social media από Έλληνες χρήστες, ιδιαίτερα με το βήμα που δόθηκε σε δυο Ουκρανούς, οι οποίοι δήλωσαν ελληνικής καταγωγής, και ο ένας εκ των δυο μας αποκάλυψε πως, συμμετέχει στο Τάγμα Αζόφ!

Δηλαδή, απόλυτα ξεκάθαρα μας είπε πως συμμετέχει στο πολεμικό ουκρανικό Σώμα, το οποίο εκτρέφεται με νεοναζιστικά αισθήματα, προβάλλει νεοναζιστικά σύμβολα και έχει προβεί τα τελευταία χρόνια σε πλήθος εκκαθαρίσεων ρωσόφωνων περιοχών της Ουκρανίας, με εγκλήματα κατά πολιτών αυτών των περιοχών!

Έτσι οι σφοδρές αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία, που ακολούθησαν αυτών των κυβερνητικών ενεργειών, ήταν άλλο ένα ηχηρό ράπισμα κατ΄ αυτών των επικίνδυνων επιλογών Μητσοτάκη – Δένδια – Τασούλα!

Έρευνες στο Ιόνιο, όχι όμως στο Αιγαίο! Προετοιμάζουν νέα Ίμια Αμερικανοί και Τούρκοι;

Ωστόσο όλα τα παραπάνω έχουν γίνει γνωστά και κατανοητά από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, άσχετα αν τα Συστημικά Μέσα της Πατρίδος μας, με τους δουλικούς τους δημοσιογράφους, κατά πρώτον διαστρεβλώνουν την αλήθεια και κατά δεύτερον προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη με άλλα θέματα, που κατακλύζουν τα τηλεοπτικά δελτία τους!

Εμείς όμως, για άλλη μια φορά, ως ελεύθερη και δημοκρατική φωνή, θα σας ενημερώσουμε με τις παρακάτω εξέχουσες πληροφορίες αξιόπιστων πηγών μας, που η γνώση των, η σοβαρότητά τους και η φερεγγυότητά τους, πηγάζει από τις υψηλές θέσεις ευθύνης που κατείχαν κατά το παρελθόν!

Πριν λίγες ημέρες, σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό μας Σώμα, καθώς είχε μείνει ακυβέρνητο εμπορικό πλοίο σε θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου, υπό τουρκική σημαία, λόγω μηχανικής βλάβης, όπως ήταν η ενημέρωση!

Αυτό το τουρκικό φορτηγό πλοίο “Ζειμέπ Κιράν” μετέφερε σιδηρομετάλλευμα, είχε πλήρωμα 21 Τούρκους ναυτικούς και παρουσίασε πρόβλημα ενώ έπλεε νοτιοδυτικά της Καλύμνου, και ένεκα των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων, που έπνεαν εκείνη την ημέρα (7 μποφόρ) έμεινε ακυβέρνητο!

Όμως η πηγή μας, μας ενημερώνει και μας λέγει, πως είναι μυστήρια αυτή η ακυβερνησία του τουρκικού φορτηγού στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή του Β-Β/Δ ακρωτηρίου Δρέκανο Κεφάλου Κω!

Αποτελεί μέγιστο ερώτημα, γιατί σε αυτήν την συγκεκριμένη περιοχή και χαρτογραφημένη ως ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, έχουν σημειωθεί πολλές υπερπτήσεις τουρκικών μη επανδρωμένων σκαφών (UAV΄S) και drones!

Φανερώνεται δηλαδή σε αυτήν την περιοχή, μια ιδιαίτερου ενδιαφέροντος τουρκική κλιμάκωση, που σύμφωνα με την πηγή μας θα πρέπει να ανησυχεί τις ελληνικές Αρχές και να τις καθιστά ιδιαίτερα προετοιμασμένες, για μια νέα τουρκική επιχείρηση, δημιουργίας μιας κρίσεως τύπου Ιμίων!

Γιατί μια νέα κρίση με την Τουρκία στο Αιγαίο, θα ανοίξει το “αμερικανικό κεφάλαιο” συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο Πέλαγος!

Αλλά μας προξενεί μεγάλη κατάπληξη, πως ετούτη την ώρα και μετά από δεκαετίες ολόκληρες, που το πολιτικό μας Σύστημα είχε θαμμένο το ζήτημα ερευνών υδρογονανθράκων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε πρόγραμμα ερευνών σε Ιόνιο Πέλαγος και Κρήτη!

Γιατί όχι στο Αιγαίο; Γιατί αφήνει ο Πρωθυπουργός θα μεγαλώνει η ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας για συναπόφαση Μητσοτάκη – Μπάιντεν συνεκμετάλλευσης και συνδιαχείρισης του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο Πέλαγος;

Όποια χώρα και όποιος ηγέτης της είναι απέναντι στα Αμερικανονατοϊκά σχέδια, στοχοποιούνται…

Εξ ίσου σημαντικό θέμα προκύπτει από την εξέχουσα πηγή πληροφόρησής μου και αφορά την πρόσκληση Μητσοτάκη – Τασούλα των δυο νεοναζί του “Τάγματος Αζόφ” στη Βουλή των Ελλήνων!

Ισχυριζόμενη η πηγή μου, πως οι δυο νεοναζί του “Τάγματος Αζόφ”, δεν είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά ο ένας είναι Τουρκαλβανός κι ο άλλος Γεωργιανός!

Μάλιστα ο Γεωργιανός συμμετείχε – σύμφωνα πάντα μρ την πηγή μας – στα ακραία γεγονότα στις 20 Φεβρουαρίου 2014, όπου περισσότεροι από 50 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν στο Κίεβο στην πλατεία Μαϊντάν! Ο Γεωργιανός ήταν στην ομάδα κρούσεως των ελεύθερων σκοπευτών και οι οποίοι είχαν εκπαιδευτεί μαζί με τον “δεξιό τομέα” στην Κρακοβία της Πολωνίας, μισθοδοτούμενοι βεβαίως από τον Τζορτζ Σόρος!

Τα γεγονότα της πλατείας Μαϊντάν του Κιέβου ήταν ο προάγγελος των γεγονότων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία του Φεβρουαρίου 2022!

Διαβάστε παρακάτω ένα απόσπασμα δημοσιεύματος από το ειδησεογραφικό διαδικτυακό πόρταλ thepressproject.gr για εκείνα τα γεγονότα:

«Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2013 όταν μαζικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας γίνονταν ολοένα και πιο δυναμικές και βίαιες με αφορμή την άρνηση του τότε προέδρου Γιανουκόβιτς να υπογράψει συμφωνία ένταξης και ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι διαδηλώσεις κράτησαν για μήνες. Τον Φλεβάρη του 2014 οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κλιμακώθηκαν τόσο πολύ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν παραπάνω από 100 άτομα.

Στις 21 Φλεβάρη, συνάφθηκε συμφωνία μεταξύ του Γιανουκόβιτς και τους ηγέτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και τη δημιουργία μιας ενδιάμεσης υπηρεσιακής κυβέρνησης. Την επομένη, ο Γιανουκόβιτς έφυγε από τη χώρα υπό το φόβο μιας επικείμενης ψηφοφορίας για την πολιτική του δίωξη. Οι διαδηλωτές άρχισαν να καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια. Την ίδια μέρα, η βουλή ανακοίνωσε με πανηγυρική ψηφοφορία ότι ο Γιανουκόβιτς παύεται από τα καθήκοντά του.

Στις 18 Φλεβάρη 2014, περίπου 20.000 διαδηλωτές στο πλαίσιο του Euromaidan, προχώρησαν προς το κτήριο του Ουκρανικού Κοινοβουλίου με κεντρικό σύνθημα την αποκατάσταση και επαναφορά του Συντάγματος της χώρας στη μορφή που είχε το 2004. Η αστυνομία προσπάθησε να τους κόψει και ξεκίνησαν οι συγκρούσεις. Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν δακρυγόνα, κρότου λάμψης, πλαστικές σφαίρες και κανονικά πυρά εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι προσπαθούσαν με πέτρες, αυτοσχέδιες ασπίδες, παλούκια και μολότωφ να αμυνθούν και να αντεπιτεθούν.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισβάλουν σε κεντρικά κυβερνητικά κτίρια, ενώ το κτίριο των Εργατικών Σωματείων και του Εμπορίου, που χρησίμευε ως το “αρχηγείο” των διαδηλωτών την περίοδο Euromaidan, έπιασε φωτιά και κατέρρευσε.

Στις 20 Φλεβάρη του 2014, περισσότεροι από 50 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν στο Κίεβο στην πλατεία Μαϊντάν. Η σφαγή αυτή πυροδότησε την ανατροπή της ουκρανικής φιλορωσικής κυβέρνησης και στη συνέχεια ξεκίνησαν πολλές συγκρούσεις στα ανατολικά της χώρας από φιλορώσους αυτονομιστές. Αποκορύφωμα αυτής της περιόδου ήταν η ρωσική εισβολή στην Κριμαία και η προσάρτησή της!»!
Ας σημειώσουμε στο σημείο αυτό, πως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία την εποχή εκείνη, ήταν ο σημερινός Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ!

Τι είπαν Μητσοτάκης – Δένδιας και δεν ακούσαμε;

Μετά από όλα τα παραπάνω, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Πρωθυπουργό μας, αν σκέφτεται να καλέσει στη Βουλή των Ελλήνων μέσω βιντεοσκόπησης και τον αρχηγό του Κουρδικού κόμματος της Τουρκίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος στις τουρκικές προεδρικές εκλογές του 2014 ήταν ένας από τους τρεις υποψηφίους και ο οποίος έλαβε ποσοστό 9,77% (τρίτος), και σήμερα είναι φυλακισμένος και το κόμμα του εκτός νόμου από το “δημοκράτη” Ρ. Τ. Ερντογάν!

Επίσης θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια και ο οποίος από τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ ζήτησε να αναζητηθούν αποδείξεις για εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, αν επίσης ζήτησε να παραπεμφθούν σε Διεθνές Δικαστήριο με βάσει τις αμέτρητες αποδείξεις για εγκλήματα πολέμου στην Κύπρο της Τουρκίας!

Η οποία κατέχει παράνομα το βόρειο τμήμα της Κύπρου μετά την εισβολή του Αττίλα το 1974, εκτοπίζοντας 200 χιλιάδες Ελληνοκυπρίους και δολοφονώντας κατ΄ ομολογία του Ραούφ Ντεκτάς (προέδρου της κατεχομένης Κύπρου 1983-2005), 1630 αιχμαλώτους!
Ή δεν τους το επιτρέπουν οι “Δυτικοί σύμμαχοι”, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.