Μεντβέντεφ: Θα αναπτύξουμε πυρηνικά εάν Σουηδία και Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Η Ρωσία επιφυλάσσεται του πλήρους δικαιώματος να αυξήσει σημαντικά τη συγκέντρωση στρατευμάτων και όπλων (συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών) στη Βαλτική εάν και τα δύο αυτά σκανδιναβικά κράτη ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα ενισχύσει τα δυτικά σύνορά της με πυρηνικά όπλα εάν η Σουηδία και η Φινλανδία ενταχθούν στη συμμαχία, ανατρέποντας το πυρηνικό στάτους της Βαλτικής. Η δικαιολογία που έδωσε ο Μεντβέντεφ είναι ότι σε αυτή την περίπτωση, το εύρος των συνόρων με μία εχθρική δύναμη, θα αυξηθεί δραματικά, άρα θα πρέπει να γίνουν και οι αντίστοιχες κινήσεις από την Ρωσία για να θωρακίσει τα σύνορα της.

«Εάν η Σουηδία και η Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, το μήκος των χερσαίων συνόρων της συμμαχίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία θα υπερδιπλασιαστεί. Φυσικά, αυτά τα όρια θα πρέπει να ενισχυθούν. Η Ρωσία θα ενισχύσει σοβαρά την παρουσία των επίγειων δυνάμεων και της αεράμυνας, θα αναπτύξει σημαντικές ναυτικές δυνάμεις στα ύδατα του Φινλανδικού Κόλπου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα είναι πλέον δυνατό να μιλάμε για οποιοδήποτε μη πυρηνικό καθεστώς της Βαλτικής – η ισορροπία θα πρέπει να αποκατασταθεί », δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.