Ουκρανία: Σφίγγει η ρωσική «τανάλια» γύρω από τη Μαριούπολη

Ασφυκτικός είναι ο κλοιός των Ρώσων γύρω από τη μαρτυρική Μαριούπολη. Η πόλη με τους χιλιάδες νεκρούς περιμένει την ύστατη μάχη, ενώ το τάγμα Αζόφ καταγγέλλει τη Μόσχα για χρήση χημικών όπλων.

Με μια έξοδο απελπισίας οι Ουκρανοί στρατιώτες προσπάθησαν να σπάσουν τον ρωσικό κλοιό και να φτάσουν στην εθνική οδό βόρεια της Μαριούπολης. Όμως δέχθηκαν καταιγισμό πυρών από τους Ρώσους και η έξοδος απέτυχε, όπως λέει η ρωσική πλευρά.

«Περίπου 50 σκοτώθηκαν, άλλοι 42 Ουκρανοί στρατιωτικοί κατέθεσαν τα όπλα τους και παραδόθηκαν».

Το τάγμα Αζόφ κατηγόρησε τους Ρώσους ότι έριξαν βόμβες φωσφόρου και μια άγνωστη τοξική ουσία με drones στην περιοχή του εργοστασίου Αζοφστάλ

«Οι κατακτητές χρησιμοποίησαν χθες μια δηλητηριώδη ουσία άγνωστης προέλευσης εναντίον στρατού και αμάχων στη Μαριούπολη».

Την σχεδόν πλήρη καταστροφή του θεάτρου της Μαριούπολης επιβεβαιώνει ένα νέο βίντεο από drone, όχι όμως και τις καταγγελίες των Ουκρανών ότι εκεί σκοτώθηκαν 300 άνθρωποι από ρωσικό βομβαρδισμό. Η περιοχή του θεάτρου ελέγχεται πλέον από τους Ρώσους.

Το Κίεβο ετοιμάζεται για την ύστατη μάχη στη Μαριούπολη με τον πρόεδρο Ζελένσκι να παραδέχεται ότι η χώρα δε διαθέτει τα μέσα για να υπερασπιστεί την πόλη.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος της Μαριούπολης μιλά για δεκάδες χιλιάδες θύματα. Η ουκρανική πρωτεύουσα περιμένει επίθεση και στο Λουχάνσκ και στο Ντονέτσκ εκεί που οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύονται.

Την ίδια στιγμή το Κίεβο θωρακίζεται, μετά την ευθεία απειλή του ηγέτη των Τσετσένων ότι μετά τη Μαριούπολη σειρά έχει η πρωτεύουσα.

Βόρεια του Κιέβου οι Ουκρανοί εξακολουθούν να ανασύρουν νεκρούς από τα ερείπια.

Μετά από 48 ημέρες πολέμου, ο Πούτιν επιμένει στο αφήγημα του Κρεμλίνου και χαρακτηρίζει κατασκευασμένες ειδήσεις τις καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου από τους Ρώσους

Κατά την επίσκεψή του στο κοσμοδρόμιο του Αμούρ, ο Πούτιν είχε στο πλευρό του τον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο.

Τα 2/3 των παιδιών της Ουκρανίας έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους

Πρόκειται για τα στοιχεία της Unicef. Στην Ουκρανία μεγαλώνουν 7μιση εκατομμύρια παιδιά, από τα οποία τα 4.800.000 έχουν εκτοπιστεί και έχουν γίνει πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα ή έχουν περάσει τα σύνορα, αναζητώντας ασφάλεια στην Πολώνια ή τη Γερμανία.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.