Ο Αμερικανός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου δηλώνει «περήφανος» που οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν νάρκες κατά προσωπικού

Δηλώνει ότι η επόμενη μάχη θα γίνει στο Ντονμπάς

Σε μια απίστευτη παραδοχή προέβη ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ έδωσε τα συγχαρητήρια του στις ουκρανικές δυνάμεις γιατί κάνουν άριστη χρήση ναρκών κατά προσωπικού!

Η Ουκρανία είναι μία από τις χώρες που δεν έχει υπογράψει την Σύμβαση της Οτάβα και τα αποτελέσματα είναι σκληρά για τους στρατιώτες.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν την προσπάθεια των Ρώσων να καταλάβουν το Κίεβο, ωστόσο τις περιμένει μια σημαντική μάχη στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ.

Η μάχη, όπως εκτίμησε, θα γίνει στα νοτιοανατολικά, γύρω από το Ντονμπάς, στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπου οι Ρώσοι σκοπεύουν να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν την επίθεση, είπε ο Μίλεϊ στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

«Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτό το ερώτημα του πώς θα τελειώσει όλο αυτό», πρόσθεσε.

Ο στρατηγός εξήγησε ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις νάρκες, αναγκάζοντας τα ρωσικά τεθωρακισμένα να δίνουν μάχες σε περιοχές όπου είναι ευάλωτες στα αντιαρματικά όπλα με τα οποία εφοδίασαν το Κίεβο οι ΗΠΑ.

«Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους βλέπετε τη μία μετά την άλλη, τις φάλαγγες των ρωσικών οχημάτων, να καταστρέφονται. Επομένως, οι αντιαρματικές και οι νάρκες κατά προσωπικού είναι πολύ αποτελεσματικές», κατέληξε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.