Ζαχάροβα για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών: Εχθρική κίνηση – Θα απαντήσουμε καταλλήλως

Σκληρή απάντηση έδωσε η Μαρία Ζαχάροβα για την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών που ανακοίνωσε την Τετάρτη το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, «η Αθήνα θυσιάζει αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών στο όνομα της διατλαντικής συμμαχίας». Την ίδια στιγμή κάνει λόγο για εχθρική κίνηση και «απειλεί» με κατάλληλη απάντηση.

«Στις 6 Απριλίου, 12 διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν «personae nоn gratae», τόνισε η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ και συμπλήρωσε:

«Πρόκειται για μια πραγματικά άνευ προηγουμένου κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει και μόνο πόσο ζήλο επιδεικνύουν οι ελληνικές Αρχές στο να ακολουθούν την πορεία αποδόμησης των διμερών μας σχέσεων και της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας. Είναι λυπηρό που αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της ‘διατλαντικής αλληλεγγύης’».

«Θα απαντήσουμε καταλλήλως»

«Δεν υπάρχει αμφιβολία» καταλήγει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, «ότι εκείνοι που προχώρησαν σε αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό από τη χώρα, ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ελληνικού και ρωσικού λαού. Παρότι έχουν γίνει τα πάντα για να αποδομηθεί η Ρωσία και να προκληθεί η μέγιστη δυνατή ζημία στις διμερείς μας σχέσεις, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές οι κινήσεις θα αποτύχουν μακροπρόθεσμα. Η Αθήνα είναι πλήρως υπεύθυνη γι’ αυτή την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε καταλλήλως».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.