Σφαγή στην Bucha: Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς για τις δολοφονίες αμάχων

Ένα περίεργο στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ουκρανοί γίνεται όπλο στα χέρια των Ρώσων

Η ανθρωπότητα συγκλονίζεται για άλλη μια φορά από την θηριωδία που αποκαλύφθηκε στην ουκρανική πόλη Bucha. Όπως ισχυρίζονται οι Ουκρανοί παρουσιάζοντας μάλιστα και σχετικά βίντεο, οι ρώσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δολοφονώντας αμάχους.

Στο συγκεκριμένο βίντεο που διανέμεται, οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι σε ένα από τα κτίρια στη Bucha, οι Ρώσοι έστησαν έναν θάλαμο βασανιστηρίων στον οποίο πυροβόλησαν ανθρώπους.

Σύμφωνα όμως με τους Ρώσους, οι ντόπιοι (όχι όλοι, αλλά πολλοί) βάζουν λευκά κουρέλια ή κορδέλες στα μανίκια τους για κάθε ενδεχόμενο, κατά την παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων. Ήταν το σήμα αναγνώρισης – “φίλος ή εχθρός”. Για τον ουκρανικό στρατό, αντίστοιχα, αυτό το σημάδι σημαίνει «εχθρός». Η ακόμα χειρότερα, «προδότης».

Σύμφωνα με τους Ρώσους λοιπόν, στο 22ο δευτερόλεπτα του βίντεο, στο θύμα στα αριστερά – υπάρχει η χαρακτηριστική λευκή κορδέλα, το σήμα αναγνώρισης «φιλορώσων».

Είσαι οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι όταν οι ουκρανικές δυνάμεις μπήκαν στη Bucha, άρπαξαν ανθρώπους, τους έσυραν στο υπόγειο, τους βασάνισαν για να μάθουν πληροφορίες και τους δολοφόνησαν για «συνεργασία» με τα ρωσικά στρατεύματα.

Σε άλλο ένα βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα πάντως από κρατικές πηγές, φαίνεται με μία προσεκτική ματιά το ένα υποτιθέμενο θύμα να κουνάει το χέρι του, ενώ ένα δεύτερο θύμα φαίνεται από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου, αφού η κάμερα έχει περάσει, να ανακάθεται. Δείτε τη συγκεκριμένη σκηνή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.